To je to što me zanima!

Dječak (14) koji se zapalio u školi oporavlja se doma

Nakon četiri mjeseca ležanja u krevetu u Klaićevoj bolnici i mnogo operacija dječak koji se zapalio pred prijateljima u školi vratio se kući u Varaždin
Vidi originalni članak

Borba za dječakov život počela je nakon što se 3. ožujka u školskom zahodu u Varaždinu polio razrjeđivačem i u hodniku se zapalio pred prijateljima. U bolnici je dočekao 14. rođendan. Liječnički tim predvođen kirurgom prim. dr. Antunom Kljenkom u Dječjoj bolnici u Klaićevoj dječaka je vratio u život. U bolnicu je došao s 90 posto teško opečena tijela. Otežavajuća je okolnost bila što je tekućina na dječaku dugo gorjela, pa je u nekim dijelovima tijela bila prekinuta cirkulacija. Izgorjeli su mu lice, uši, šake, spolovilo... Zdrave kože ostalo je na dijelu leđa i stražnjice. Prvih deset dana svakodnevno su ga podvrgavali manjim ili većim operativnim zahvatima. Marko je 15. ožujka dobio novo lice, kamo su mu presadili zdravu kožu s leđa. Nakon transplantacije nosio je posebnu masku koja je čuvala i štitila mladu kožu. Neke dijelove njegova tijela, na žalost, nisu uspjeli spasiti. Šake su mu bile teško izgorjele, pa su mu liječnici na jednoj morali amputirati palac, a na drugoj su amputirali sve prste dopola. Uspješne operacije rezultirale su dobrim oporavkom. Marko se prije desetak dana vratio kući, kao što je nakon transplantacije lica i bio prognozirao dr. Kljenak. Sad će morati ispod odjeće nositi skafander, koji će njegovu kožu i tijelo štititi od vanjskih utjecaja. Liječnici kažu da će proći mnogo vremena dok potpuno ne ozdravi.

RAZLOZI OSTAJU MARKOVA TAJNA
Razlog teškog samoozljeđivanja ostao je Markova tajna. Školski kolege samo su nagađali. U međuvremenu su kolale razne priče, od privlačenja pozornosti djevojke do oponašanja filmića s YouTubea. Njegovi su prijatelji nakon stravične scene posjećivali psihologe.


BJELOVAR: DJEČAK KOJI SE ZAPALIO SE OPORAVLJA

Ovo mu je jedina glupost koju je u životu napravio, rekao je vidno potresen otac Josip Krupski. Njegov sin A. K. (16) u utorak se u Velikom Trojstvu kraj Bjelovara polio razrjeđivačem i zapalio. Susjedi su ga odvezli u bolnicu.
- Meni nije htio ništa reći, ali sve je ispričao prijateljici. Vjerujem da će biti dobro - rekla je njegova sestra. Dječak se zapalio zbog dvije jedinice na kraju školske godine. U bolnici kažu da se dobro oporavlja. Opečeno mu je lice.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Helena_Zg 10.07.2008.

    imam frenda koji zna tu curu zbog koje se mali zapalio i ispričao mi je o tome,ali fkt nisam zapamtila.:S

  • piksel 10.07.2008.

    sretno Marko......

Komentiraj...
Vidi sve komentare