To je to što me zanima!

Dječak (2) prebolio tumore ramena, želuca te kostiju

Noah MacDaid primao je agresivan osmomjesečni tretman s velikim količinama kemoterapije i radioterapije, a zatim je operiran u bolnici
Vidi originalni članak

Noah MacDaid iz Sheppertona u Velikoj Britaniji, u šestom mjesecu života obolio je od neuroblastoma u četvrtom stadiju, odnosno rijetkim i agresivnim rakom, a liječnici su mu davali 30 posto šansi za preživljavanje. Dječak je dobio 15 cm dug tumor na ramenu, želucu, gležnju, a krenuo se širiti i na kosti. Međutim, mali Noah hrabro se borio i prije nekoliko dana proslavio je svoj drugi rođendan. Dječak je bio podvrgnut novom osmomjesečnom tretmanu. Primao je velike količine kemoterapije i radioterapije, a zatim je operiran kako bi se povadile kancerogene stanice te su mu liječnici presađivanjem matičnih stanica oporavili imunološki sustav. U studenom prošle godine Noahu se bolest povukla.
- Ništa nije bilo gore od pomisli da ću ga izgubiti. Sada je tako normalan, zločest dječak da ponekad zaboravim da nešto nije u redu s njim - kaže majka Kerenza (32). Noahovi roditelji primijetili su da im beba više plače, nosić mu je curio te je imao visoke temperature. Liječnik je dječakovom ocu Paddyju (33) i majci rekao da se radi samo o virusu, no dječaku je uskoro otekla noga. Deset dana kasnije dijagnosticirali su mu opaku bolest.
- Kako je tumor bio agresivan, morali smo i mi biti takvi. Dječaku smo davali puno veće količine kemoterapije nego odraslima - kaže liječnik Antony Michalski. Rak bi se mogao vratiti, a pošto je Noah već primio sve najjače tretmane, u tom slučaju dječak bi mogao umrijeti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • luna2 29.03.2009.

    nedaj bože nikome ,ja sam 6mjeseci primala kemoterapiu vjerujte da je bilo trenutaka kad sam razmišljala ,ma umri i gotovo ,a ovak malo biće ,bože dragi..

  • lorita 29.03.2009.

    ribica mala...želim mu svu sreću u životu i da mu se boleština nikad više ne vrati!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare