To je to što me zanima!

Dječak (3) ima IQ kao Bill Clinton i 'upao' je u Mensu

Maleni William je kao i svako drugo dijete živahan i razigran. No, nakon igranja ide učiti. Britanac (3) briljira na području informacija i u vokabularu...
Vidi originalni članak

William Potter (3) iz Velike Britanije postao je jedan od najmlađih članova Mense na svijetu, s kvocijentom inteligencije 140, koliki ima Bill Clinoton, a navodno je isti imao i Napoleon Bonaparte.
- Ima jako dobro pamćenje. Ne zaboravlja što vidi. Dok ga guram u kolicima, pamti brojeve registracijskih tablica, a kad se vratimo u auto, uzme kartu i govori mi kuda trebam ići i gdje skrenuti - kaže dječakova majka Lynn Goldstraw (45). Psiholog Peter Cogdon zaključio je da je William u 0,4 posto najpametnije djece svoje dobi. Mensa prima samo one koji ulaze u dva posto najpametnijih.
- Najviše bodova imao je na području informacija, što je zapravo opće znanje i u vokabularu. Čita kao sedmogodišnjak - kaže psiholog. Mama Lynn misli da je dječak ljubav prema učenju naslijedio od oca Davida Pottera (54).
- Dok sam ja u predvorju kuće pakirala igračke za posao, on bi čitao etikete i adrese u koje šaljem pakete i pitao gdje su sva ta mjesta. Kupila sam mu globus te je počeo učiti države i gradove - kaže Lynn. Dječak već zna na sat, razumije datume, a sa televizije je naučio pomalo španjolskog i kineskog jezika. Testirat ga je odlučila majka jer nije mogla dokazati tetama u vrtiću da njenom sinu treba zahtjevnije gradivo.
- Inače je on sasvim normalno dijete, voli park i igrališta. No, kad mu dosadi, često mi zna reći 'naigrao sam se, sada želim učiti' - kaže majka. Dječak još ne zna što želi biti kada naraste.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • brko1 18.02.2010.

    Sreća je danas biti sretan, a treba se samo probuditi...

  • mamita 18.02.2010.

    Uvjet za primanje u Mensu je 98 centil na testu inteligencije, sto u kvocijentu iznosi 131, a ne 147.

  • user_38602 18.02.2010.

    e stvarno mi nije jasno zasto tako ruzno govorite o malome i njegovoj majci.....i da to jest cudo od djeteta!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare