To je to što me zanima!

Dječak (4) je na splitskoj plaži stao na narkomansku iglu

Koncesiju nad plažom Kaštelet na kojoj je dječak stao na iglu ima tvrtka "Splitska kupališta". Njihova direktorica Željana Klein je naglasila kako se plaža čisti svaki dan
Vidi originalni članak

Prošlog se petka četverogodišnji dječak ubo na odbačenu narkomansku iglu na splitskoj plaži Kaštelet, poznatijoj kao Obojena svjetlost. 

 - Brat je bio s majkom i ocem na kupanju cijelo jutro, a na iglu se ubo neposredno pred odlazak - kazao nam je njegov brat Ivan A. Dok su roditelji polako prikupljali stvari i spremali se za odlazak kući na ručak, dječak je u žalu ugazio na iglu. 

 - Vrisnuo je od boli i šoka, a roditelji su odmah priskočili. Prenerazili su se kad su ugledali kako mu iz stopala viri igla - nastavlja Ivan. 

Otac je četverogodišnjaku izvadio iglu iz noge i odveo ga na Hitnu pomoć. Nakon brzog pregleda uputili su ih na Higijenski zavod. Tamo su roditelje pokušali utješiti rekavši im da su šanse za zarazu HIV-om i hepatitisom minimalne. Naime oba virusa, iako dosta otporna, ne mogu preživjeti na otvorenom. Otac je sa sobom ponio iglu, koju na higijenskom nisu mogli testirati. Dječaku su izvadili krv, a roditeljima rekli da ga ponovno dovedu testirati za četiri mjeseca. 

 - Nadamo se da će sve biti u redu. Ovim bih putem apelirao na roditelje da djeci na plažama obuju zaštitnu obuću. Nadležne bih zamolio da više pažnje posvete čišćenju plaža - kaže Ivan. 

Koncesionar plaže Kaštelet je tvrtka "Splitska kupališta" u kojoj kažu da svakodnevno čiste sve gradske plaže. 

 - Tu plažu čistimo mi i bivši koncesionar Dragan Jurišić Jenki. Čistimo je svakodnevno, u ranim jutarnjim satima - kazala je ravnateljica "Splitskih kupališta" Željana Klein.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • dilin komentare 09.08.2012.

    majku mu narkomansku.

  • jcika11 09.08.2012.

    bez riječi sam..............a plaža se čisti svaki dan...........možeš mislit.............idu dva čistača, idu,idu i razgovaraju,,,, naleti jedan na vrečicu od bombona digne ju i dalje njih dvojica razgovaraju............a ovaj koji je bacio iglu.....taj nije za goli otok---taj je za stolicu....zna se kakvu.

  • una222 09.08.2012.

    kod lječnika opće prakse niti ne čekaju na red ulaze preko reda, niti ih ne zanima dali ima djece i starijih osoba kažu oni su bolesnici ne mogu čekati na red....

Komentiraj...
Vidi sve komentare