To je to što me zanima!

Dječak (5) čitav život neće moći jesti zbog poremećaja

Keatonu (5) rijetki su poremećaj dijagnosticirali kao maloj bebi. Sve što bi pojeo, bi povratio. Sada se hrani kroz cjevćicu spojenu na želudac
Vidi originalni članak

Maleni Keaton Foale (5) iz engleskog Sunderlanda boluje od rijetkog genetičkog poremećaja zbog kojeg ne može jesti. Još kao maloj bebi dijagnosticiran mu je poremećaj glikozilacije tip dva. Hrani se cjevčicom koja mu je spojena na želudac, a cijeli život trebat će ju imati sa sobom. Da je bolestan liječnici su otkrili dok je imao tek tri mjeseca, jer je odbijao mlijeko. Liječnici su se šokirali vidjevši Keatonove rentgenske snimke. Dio mlijeka koje je dobio ostalo je 'zaglavljeno' u njegovom grlu. Svaki put čim bi nešto pojeo odmah bi povratio te bi se osjećao vrlo loše.
- Liječnici su vrlo malo znali o teškom stanju mog sina. Cjevčicu za hranjenje prvo je imao u nosu, no ni to nije spriječilo povraćanje hrane - prisjeća se Keatonova majka Claire (29).
Osim rijetke bolesti dječak ima i unutarnja krvarenja, a sa samo godinu dana morao je ići na lasersku operaciju očiju kako ne bi oslijepio. Zbog bolesti Keaton se teško penje uza stube te ima problema s govorom. Svi liječnici se slažu kako je njegovo stanje uistinu teško, neobično i rijetko. Od rijetkog poremećaja, kojeg ima Keaton, boluje mali broj ljudi u svijetu. Glikozilacija nije nasljedna, a može izazvati i rak te gluhoću.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • levanat 10.12.2009.

    strašno,ovo je stvarno za plakati

  • mata1 10.12.2009.

    to je trebao imat ivo senader

  • MIROTVORAC 10.12.2009.

    Ne znam jel bolje da tako čovjek tj dijete živi i muči se ili bi bilo bolje da ga nema -svaki dan neka nova nepoznata boleština -nemam riječi !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare