To je to što me zanima!

Jaki grčevi: Dječaka (1) hitno prevezli s Dugog otoka u Zadar

Dječak star nešto više od godinu dana iz mjesta Luka prebačen je na zahtjev liječnice do Sali, a odatle brodom do Sukošana kraj  Zadra gdje ga je čekala Hitna pomoć
Vidi originalni članak

Hitnim medicinskim transportom s Dugog otoka u ponedjeljak je spašena beba D.B.P. rođena 2015. godine. Dječak star nešto više od godinu dana iz mjesta Luka prebačen je na zahtjev liječnice do mjesta Sali, a odatle brodom do Sukošana kraj Zadra gdje su ga čekali s kolima hitne pomoći. Dječak je na promatranju i stabilno je. 

Kako saznajemo, dječak je imao febrilnu konvulziju, odnosno grčeve zbog visoke temperature u virozi.

-  Voditelj Lučke ispostave Sali izvjestio je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o sinoćnjoj akciji hitnoga medicinskog transporta pacijenta s Dugog otoka prema Zadru. Dežurna liječnica nazvala je u ponedjeljak u 22.20 sati zbog hitnoga medicinskog transporta djeteta D.B.P. Djelatnici saljske ispostave organizirali su prihvat pacijenta s liječničkom pratnjom na službenu brodicu u Salima odakle su u 22.45 sati isplovili.U mjesnu luku u Sukošanu pristali su u 23.10 sati te je pacijent predan u daljnje postupanje djelatnicima Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcija uspješno okončana - javljaju iz Ministarstva mora. 

- Dječak je stabilno, a nalazi se na odjelu pedijatrije na daljnjoj dijagnostičkoj obradi. Bit će pod nadzorom daljnja dva ili tri dana - kazao nam je dr. Edi Karuc. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • mala ivana 07.02.2017.

    Mis mali...Bitno da je sada dobro...

  • hrvmar01 07.02.2017.

    Mislim da ova vijest nije za novine...čemu?!

  • miranda40 07.02.2017.

    febrilne konvulzije nisu tako rijetke kod mae djece.To su epileptični grčevi kojima je uzrok visoka temperatura.Maleni kuršlus u mozgu.Klinička slika je vrlo dramatična, dijete je okrenuto sa fiksiranim očnim jabučicama na van,te poplavi oko usta,trese rukama i nožicama i izgubi svijest.Zašto do konvulzija dolazi ne zna se samo se zna da ne ostavljaju traga na intelektualnom razvoju djeteta kao ni oštećenje mozga.Po nekim stručnjacima poremećaj se nasljedjuje.Eto to mu je bilo.Roditeljima je bilo vjerujem teško,sve je dobro što se dobro završi a ovo nema razloga da ne bude dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare