To je to što me zanima!

Dječak ima samo 7 godina, a spreman je za fakultet

Ainan (7) do sada je svladao srednjoškolsko gradivo iz kemije i spreman je za fakultet. Njegovi roditelji traže sveučilište koje će primiti dječaka
Vidi originalni članak

Ainan Celeste Cawley (7) iz Singapura pravo je čudo od djeteta. Prohodao je već sa šest mjeseci, a sa osam mjeseci je znao čitati prva slova. Sa godinu dana je sklapao složene rečenice.
- Još kao mali je tražio znanstvene knjige u knjižnici. Zanimali su ga višedimenzionalni oblici, čije je dvodimenzionalne sjene crtao igrajući se i tako trenirajući mozak - kazao je Ainanov otac Valentine Cawley. Mali genijalac sa šest i pol godina počeo je na internetu proučavati kemiju. Do sada je položio srednjoškolsko gradivo iz kemije i spreman je za fakultet. Njegovi roditelji, otac Britanac i majka Singapurka, angažirali su se kako bi svome sinu pronašli fakultet koji će ga primiti. U pismenoj molbi napisali su da bi bilo šteta ne primiti Ainana jer time gube jedan genijalni um.
- Dječak ima izvanredno znanje iz kemije. Može pisati i rješavati jednadžbe, crtati molekularne formule, razumjeti kemijske procese, radioaktivnost i ostalo. Redovna škola za njega bi bila frustrirajuća - kazao je profesor Tim White sa Sveučilišta u Singapuru. Ipak, dodao je profesor, dijete ne može pohađati fakultet jer je akademska dob najmanje 17 godina.
Ainana osim kemije zanima umjetnost i glazba. Kada ne čita znanstvene časopise najčešće gleda omiljenog Mr. Beana.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nix_zgd 12.11.2007.

    jbg. moze bit pametan al je potrebno i iskustvo..malo je premlad za fakultet :S...kad ude u pubertet ce vidjet oni u kakve ce svrhe koristit kemiju :D:D

  • user_682 12.11.2007.

    GENIJE, TO JE MOJ IDOL!!! TO MI NIKAD NIJE IŠLO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare