To je to što me zanima!

Dječak iz Iraka optužio je Britance za zlostavljanje

Hassan (14) kaže da su njega i prijatelja vojnici zlostavljali prije pet godina. Britanci su nedavno platili odštetu za smrt čovjeka u vojnom pritvoru
Vidi originalni članak

Hassan (14) kaže da su ga vojnici uhvatili dok je s prijateljem Tariqom pokušao ukrasti mlijeko iz britanskog kampa Breadbasket u svibnju 2003. godine. Ispričao je da su ih pretukli i prisili da skinu odjeću te ih sili na seksualni čin.
- Pokušali smo pobjeći, ali Britanci su nas uhvatili. Uveli su nas u spremište i tukli. Tada su nam naredili da skinemo odjeću što smo isprva odbili. Nakon što su nas pretukli, skinuli smo se. Natjerali su nas da sjednemo jedan drugome u krilo te da se milujemo. Uživali su što nas tako ponižavaju, a ja sam želio propasti u zemlju - izjavio je Hassan i dodao da su ih vojnici čak i fotografirali. Dječak je prijavio zlostavljanje samo nekoliko dana nakon što je britansko ministarstvo obrane platilo 27 milijuna kuna odštete obitelji Mousa. Mladić Baha Mousa (26) umro je u britanskom pritvoru. Obdukcija je pokazala da je mučen te da je imao 93 različitih ozljeda na tijelu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare