To je to što me zanima!

Dječak je spasio prijatelja pred jurećim automobilom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dječak se nije sledio od straha vidjevši da će mu prijatelja pogaziti auto, nego ga je povukao s ceste. Ove godine postao je Ponos Hrvatske
Vidi originalni članak

Početkom rujna grupica djece igrala se na glavnoj ulici u Orahovici. Jedino je Kristijan Bublik (10) primijetio vozača koji je jurio prema nogostupu i njegovu prijatelju Mateju Volineku (8). Nije bilo vremena za upozorenje.
- Stajao sam kraj ograde. Moj prijatelj Matej bio je nekoliko metara naprijed prema cesti. Skočio sam, uhvatio ga rukom za kosu i povukao prema sebi. Samo sekundu kasnije kraj nas je kao vjetar projurio auto - prisjetio se Kristijan. Dok su oni ležali na travi, automobil je udario u trojicu dječaka: Gabrijela Šporčića (13), Krešu Vrkića (11) i Matka Kaltenbachera (12). Pijani vozač nastavio je vožnju, udario u još jedan automobil i drvo i tek se tada zaustavio. Maleni Gabrijel preminuo je u bolnici, dok su Matko i Krešo, s teškim ozljedama i nakon višednevne kome, došli k svijesti. I danas se oporavljaju od posljedica najteže orahovičke tragedije.
- Žao mi je što nisam mogao spasiti i ostale - rekao je Kristijan Bublik - Kiki, najmlađi orahovički junak, dodajući da bi u sličnoj situaciji postupio jednako. O svojoj sigurnosti nije ni razmišljao već je, kaže, htio spasiti prijatelje od poludjelog automobila.
Reportažu o malom heroju Kristijanu Bubliku pogledajte u srijedu u “Vijestima” na RTL Televiziji.


POHVALIO GA I GRADONAČELNIK

Kiki me je počupao i tako mi spasio život!, rekao je prestrašenim roditeljima Matej Volinek trčeći kući nakon nesreće. Kristijan mu je prvi susjed, a dječaci su sada još bolji prijatelji nego prije tragedije. Gradonačelnik Josip Nemec posebno je pohvalio Kikijevu hrabrost i darovao mu laptop.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_26208 29.10.2008.

    Bravo imenjak,sve najbolje ti u zivotu zelim.

  • angel7 29.10.2008.

    bravo mali.

  • selen 29.10.2008.

    Malac genijalac! Svaka mu čast i nadam se da će zadržati u sebi tu kvalitetu, pomaganje drugima, da je neće izgubiti odrastajući.

Komentiraj...
Vidi sve komentare