To je to što me zanima!

Dječaka (10) su pretukli stariji učenici, zadobio lakše ozljede

Nasilnici su braća i već su ranije napadali dječaka. Majka je ispričala kako su ga jednom bacili na štok vrata zbog čega mu je od udarca na licu ostala crvena crta. Ravnatelj škole je za najnoviji incident kazao kako nije bilo ništa strašno
Vidi originalni članak

Učenika 4. razreda dvojica starijih dječaka u školi u Legradu kod Koprivnice su napali i pretukli. Unatoč ozljedama dječak je ostao u školi, sve dok oko 15 sati nastavnici nisu nazvali njegovu majku. Ona je sve ispričala medijima. 

- Prvo su ga zadirkivali, a potom su mu počeli glavom udarati u zid. Šakama su ga izudarali po glavi toliko da su mu sljepoočnice sada plave. Potom su ga bacili na pod gdje su ga izudarali nogama - ispričala je majka. 

Kako doznaje Dnevnik.hr, nasilnici su braća i već su ranije napadali 10-godišnjaka. Majka je ispričala kako su ga jednom bacili na štok vrata zbog čega mu je od udarca na licu ostala crvena crta. Posljednji napad zbio se u utorak oko 13 sati, a dječak je do 15 sati ostao u školi. 

Majka kaže kako nije zvučalo kao da su ozljede ozbiljne, no kada je došla po njega morali su na rendgen glave i kralješnice kako bi se vidjelo je li što slomljeno. Srećom, lomova nije bilo, ali je dijete potreseno. 

Incident su potvrdili i iz škole i iz policije jer je majka sve prijavila. 

Ravnatelj škole je za Dnevnik.hr rekao kako će razgovarati s učenicima te onda imati više informacija. U pisanom odgovoru ravnatelj je istaknuo kako dječaku nisu utvrđene ozbiljnije ozljede te da je škola postupila u skladu s Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima. 


Idi na 24sata

Komentari 212

  • DraženJandrlić 15.02.2013.

    To je samo država kriva jer su takve zakone dali,i djeca se više ne boje nikoga,pa čak ni roditelji. Ne treba vršiti teror na djecu,ali neke stvari im se ne smiju dopuštati jer dođe kao što vidimo do nasilja. Prije dok je bila strogoća u školama nije toliko bilo nasilja.

  • strapacoza 31.01.2013.

    svugdje gdje se dešava nasilje u školama, krivi su djelatnici škole za nemar i nebrigu. za nasilje u školi kriva je škola, za nasilje kod kuće krivi su oni koji su bili u toj kući tada, a milanka opačić nek samo govori da su za nasilje krivi roditelji. znači po njoj, čim postaneš roditelj, automatski si nasilnik. pošto je onda išla za novu godinu u bolnice u posjetu rodiljama, šireći pri tome svoj izvještačeni smiješak?

  • KetiPavic Vukelic 31.01.2013.

    nažalost ovo nije jedini slučaj ima puno ja sam dobila odgovor da si učitelji i ravnatelj moraju branit i jedne druge štitit zato moje dijete mora ići u drugi razred a onaj koji je problematičan on ostaje i stim još nisam znala da se bolje vjeruje učiteljici nego djeci od 6 g prvom razredu nažalost mi roditelji nemamo se kome obratit nego uzet u svoje ruke i riješit sami to je hrvatsko školstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare