To je to što me zanima!

Dječaka s golemom rukom obožavaju djeca u razredu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rohitu Bachaniju (10) malena kvržica na lijevoj ruci narasla je toliko da mu se prsti uopće nisu vidjeli. Nakon pet operacija opet će biti normalna
Vidi originalni članak

Mali Pakistanac Rohit Bachani (10) rodio se s malom kvržicom na lijevoj ruci. Međutim, do njegove desete godine kvržica je narasla toliko da je dječak ruku morao držati iznad glave da si ublaži bolove, a prsti mu se nisu uopće vidjeli. Konačno će u četvrtak liječnici u New Yorku peti put operirati bolnu dječakovu ruku i smanjiti ju na gotovo normalnu veličinu, prenosi ABC. Rohit se rodio s malformacijom vena i arterija, zbog čega mu je tkivo abnormalno oteklo. Operacijama su liječnici smanjili oteklinu, a posljednja operacija trebala bi ju gotovo potpuno otkloniti. Liječnici koje je obitelj do sada obilazila rješenje su vidjeli samo u amputaciji. Liječnici Lenox Hill bolnice odlučili su izvesti višestruku embolizaciju i Rohitu omogućiti normalno djetinjstvo te su se svi koji su sudjelovali u operaciji odrekli plaće, a mnoge organizacije donirale su novac kako bi dječak uopće došao u New York. Rohitova obitelj prozvala ih je 'liječnicima anđelima'.
- On je najpametniji i najpopularniji dječak u svome razredu. Nevjerojatno je to za dijete s takvom deformacijom. Djeca ga obožavaju - kaže liječnik Robert Rosen i dodaje da Rohit ima odlične izglede da se uskoro igra kao sva ostala djeca.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kataryzig20 20.11.2008.

    Malo je dobrih ljudi, a još manje dobrih liječnika sa ljudskošću u sebi....svaka im čast.

  • peguy7 20.11.2008.

    ..lijecnici su ga bespla operirali..e kod nas bi prije umro nego bio operiran..

Komentiraj...
Vidi sve komentare