To je to što me zanima!

'Dječake moramo pripremiti na ono što ih čeka izvan bolnice'

Dječaci i njihov dvadesetpetogodišnji trener dobro se oporavljaju fizički i mentalno i iz bolnice će biti otpušteni u četvrtak 19. srpnja, rekao je tajlandski ministar zdravstva
Vidi originalni članak

Dvanaestorica tajlandskih dječaka nedavno spašenih iz poplavljene špilje bit će iz bolnice otpuštena idući tjedan, izjavio je u subotu tajlandski ministar zdravstva Piyasakol Sakolsatayadorn. 

Posljednja skupina koju je činilo dvanaest članova nogometnog tima 'Veprići' i njihov trener, iz špilje je sigurno izvučena u utorak navečer čime je okončano dramatično spašavanje nakon više od dva tjedna neizvjesnosti. 

Dječaci i njihov dvadesetpetogodišnji trener dobro se oporavljaju fizički i mentalno i iz bolnice će biti otpušteni u četvrtak 19. srpnja, rekao je Piyasakol novinarima. 

SREĆA Tajland: Roditelji dječaka iz špilje zahvalili spasiocima...

- I dječake i njihove roditelje moramo pripremiti na pozornost koju će privući po izlasku iz bolnice - istaknuo je. 

Na videosnimci objavljenoj na konferenciji za novinare, dječaci su izgledali dobro, sjedili su na krevetu i zahvalili se spasiocima.

- Sada mi je dobro - rekao je 14-godišnji Note. - Hvala što ste me spasili - dodao je.

Dječaci u dobi od jedanaest do 16 godina te njihov 25-godišnji trener planirali su istražiti kompleks špilja na sjeveru Tajlanda, sat vremena nakon treninga 23. lipnja.

JEDINI JE ZNAO ENGLESKI Heroj špilje: Dječak izbjeglica 'navigirao' spasioce u Tajlandu

No, monsunske kiše poplavile su prolaze, pa su ostali zatočeni sve dok ih dvojica britanskih ronilaca nisu otkrila 2. srpnja.

Svi su spašeni u trotjednoj akciji u organizaciji tajlandske vojske i međunarodnog tima speleoloških ronilaca, što je izazvalo radost i olakšanje u cijelom svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • RedžepIbraim 14.07.2018.

    Hvala svima koji su spasavali djecu mediska bomba je bila velika super a di ste mediji kolko je djece poginulo u siriji niti jedna drzava nije dovoljno pomogla da na djecu ne bacaju otrove koji su se gusili i umirali roditelji.a u narucju svi drzavnici koje vode drzave zbog cega nastojite izazivat ratove i stvarat mrznje između naroda FUJJJJJJ POLITIKA

  • lotus_1 14.07.2018.

    ....ono mentalno će možda biti veći problem, ipak su klinci sa trenerom prošli životnu dramu....svejedno, brz oporavak i sretno svima!

  • Demetra 14.07.2018.

    Super im bolnica izgleda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare