To je to što me zanima!

Djeda osudili zbog silovanja unuka, sada se žali na presudu

Adem H. (72) djevojčice je počeo zlostavljati u Njemačkoj i nastavio po povratku u BiH. Obrana smatra da je majka zlostavljanje izmislila nakon razvoda od supruga
Vidi originalni članak

Pred Vijećem Vrhovnog suda FBiH u srijedu je počelo razmatranje žalbe na presudu Kantonalnog suda u Sarajevu koji je Adema H. (72) iz Sarajeva osudio na 13 i pol godina zatvora zbog spolnog odnosa s djetetom, silovanja i rodoskvrnuća. Djeda se tereti za spolno iskorištavanje svoje dvije unuke. Djecu je počeo zlostavljati u Njemačkoj i nastavio po povratku u BiH. Navodno je i silovao stariju unuku. Kako piše sarajevski Dnevni avaz, tužiteljstvo je tražilo za optuženog veću kaznu. 

Odvjetnik silovatelja tražio je da se njegov klijent oslobodi, jer nema dokaza za kaznena djela. Obrana smatra da je majka djevojčica prijavila svog svekra nakon što se razvela od muža. Kao motiv su naveli spor zbog bračne stečevine velike vrijednosti zbog čega je majka, osim svekra, svojevremeno za ista krivična djela prijavljivala i svog supruga te šogora. Ako sud ipak utvrdi njegovu krivnju, obrana je zatražila blažu kaznu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare