To je to što me zanima!

Djelomično primirje stupilo na snagu u Siriji: Zasad ga ne krše

Najnoviji pokušaj obuzdavanja nasilja u ratom poharanoj zemlji, odnosi se na pokrajine Daraa, Sweida i Quneitra, koje su posljednjih tjedana bile poprište sukoba Asadovih snaga i pobunjenika
Vidi originalni članak

Djelomični prekid vatre dogovoren uz pomoć SAD-a i Rusije stupio je u nedjelju na snagu u jugozapadnoj Siriji, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Od stupanja na snagu primirja u devet sati ujutro po mjesnom vremenu, u podne po GMT-u, nije zabilježeno niti jedno kršenje prekida vatre, potvrdila je ta udruga.

Dogovor, najnoviji pokušaj obuzdavanja nasilja u ratom poharanoj zemlji, odnosi se na pokrajine Daraa, Sweida i Quneitra na jugozapadu Sirije, koje su posljednjih tjedana bile poprište sukoba između vladinih snaga predsjednika Bašara al-Asada i pobunjenika.

Postignuto primirje rezultat je dvosatnog sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina na margini summita G20 u petak u Hamburgu.

Moskva je ključna saveznica Asada, dok Washington podupire umjerenu oporbu koja ga želi svrgnuti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Usora1 10.07.2017.

    slijedeci terminologiju naziva imamo ekstremnu oporbu olicenu u isilu umjerenu tj. raznorazna krila alkaide, muslimanske brace i dr. etnicke grupe. razlika je samo u kojoj grupaciji ima vise glavosjeca....

  • wealdstoneraider 09.07.2017.

    Ako su ovi koji se bore protiv Assada umjerena oporba, onda su četnici 1991 bili umjerena oporba.

  • ogidibogi 09.07.2017.

    Umjerena oporba, koji su ti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare