To je to što me zanima!

Djetetu su liječnici izvukli bubreg kroz rez od 1,5 cm

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dječačić Bruno Bosnar (10 mjeseci) najmlađi je pacijent kojeg su kirurzi operirali ovom posebnom metodom u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu...
Vidi originalni članak

Samo je 1,5 centimetar bio širok rez kroz koji je dr. Zoran Bahtijarević sa svojim timom u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj prije tjedan dana izvadio bubreg 10-mjesečnom Bruni Bosnaru iz Zagreba. Ovakva metoda operacije, u kojoj se koriste isti instrumenti kao u laparoskopiji, radi se u Klaićevoj od početka godine, ali je Bruno najmlađi pacijent koji joj je podvrgnut. Njegova mama Nikolina još je u trudnoći saznala da Bruni lijevi bubreg uopće ne radi. Dr. Bahtijarević predložio je Nikolini i njezinom suprugu Siniši ovu metodu uklanjanja nefunkcionalnog bubrega. Koliko je bila uspješna, svjedoči sadašnja Brunina živahnost i činjenica da je dva dana nakon zahvata već trčao po svojoj kući i igrao se sa svojom iguanom Bebom, koju zove Bebela. Dr. Bahtijarević je pojasnio da je dječaku instrumentima ušao u prostor iza trbušne šupljine, te u virtualno stvorenom prostoru odvojio bubreg veličine sedam centimetara od ostalog tkiva. Izvukao ga je kroz mali rez u cjelini.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 31.07.2019.

    Prošlo je 11 hodina i još sam živ, ne znam kako ali ok

  • neka_tamo 05.11.2008.

    divno!!!! ali......šta je sa ovim novinarima?!!!10 mjeseci i već je trčao po kući?...ma zamisli.... ako su htjeli dočarati koliko je operacija uspjela..nisu morali toliko pretjeravati,ali... drago mi je zbog malog bića,i njegovih roditelja:))

  • Loraine 05.11.2008.

    Zlato malo! Šaljem jedan veeeliki virtualni zagrljaj srčeku i njegovim roditeljima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare