To je to što me zanima!

Djevojci meningitis razara tijelo, a liječe ga Viagrom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jamie Schanbaum (20) mislila je da je lovi gripa, no sada se suočila s amputacijom udova. Njena bolest smrtno je opasna, a uništava je bakterija
Vidi originalni članak

Jamie Schanbaum (20) iz Houstona u SAD-u prošle je jeseni pozlilo, ali je mislila da je riječ samo o gripi. Međutim, nakon nekoliko sati probudila se s čirevima po cijelom tijelu i osjećajem hladnoće u udovima. Njena majka Patsy ispričala je za ABC kako joj je kći bila savršeno zdrava sportašica, a danas čeka amputaciju većine prstiju i nogu ispod koljena. U bolnici su djevojci u studenom dijagnosticirali meningokokcemiju koja je prouzrokovala bakterijalni meningitis. Umjesto da djevojci uništava mozak, bolest joj razara krvotok. U nekoliko narednih dana stanje joj se pogoršalo. Bakterija se proširila po tijelu i zaustavila dotok krvi u udove, uzokujući gangrenu.
- Ovo je rijetka i najlošija komplikacija - kaže liječnik Peter Lin koji se brine za Jamie. Međutim, kaže, Jamie mu je došla u lošem stanju, s 40 posto kože koju je izjela bakterija, crne i prekrivene ranama. No počela se oporavljati zahvaljujući agresivnom liječenju, komorama s kisikom i Viagrom koja se obično rabi za liječenje erektalne disfunkcije.
- Dva sata na dan Jamie boravi u komori s kisikom čime joj se povećava koncentracija kisika u krvi, što ubrzava zarastanje rana. Viagra joj ubrzava protok krvi do oštećenih dijelova tijela - kaže Lin dodajući kako je Jamieino stanje smrtonosno. Jamieina majka kaže kako se djevojka ipak nosi sa situacijom.
- Sinoć mi je rekla da se boji umrijeti. Još je boli i još se pita zašto baš ona, ali je snažna djevojka i ima potporu obitelji i prijatelja - kaže Patsy.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare