To je to što me zanima!

Djevojčica (13) se utopila zaronivši u rijeku Orljavu

Brodski Drenovac: Katarina Čičak (13) odlučila se okupati uz nasip kraj rijeke Orljave. Zaronila je u vodu i više nije izronila. Nije bila dobar plivač ...
Vidi originalni članak

U srijedu popodne u rijeci Orljavi utopila se 13-ogodišnja Katarina Čičak iz sela Seoci kod Batrine. Djevojčica je tog dana došla u posjet svojim stričevima Željku i Josipu u Brodski Drenovac. Popodne je otišla s prijateljicama na kupanja, zaronila je u rijeku i više nije isplivala. Na obali su ostale samo njene japanke i ručnik.
- Katarina je došla k nama u posjetu oko 9 sati. Dan je bio vruć pa je rekla da bi išla s prijateljicama na kupanje. Pustili smo ju jer kupalište je samo 100 metara udaljeno od naše kuće, a obala je bila puna kupača. Svako je ljeto dolazila ovdje i uvijek je s djecom išla na kupanje, nije nam jasno kako se ova tragedija mogla dogoditi - ispričao nam je Katarinin stric Željko Čičak, zabrinuto gledajući u rijeku u kojoj je nestala njegova nećakinja.
- Voda je Katarinu odnijela u duboko. Vidjela sam da je digla ruke u zrak i zatim potonula. Sada je više nema - ispričala nam je 10-ogodišnja Nikolina pred čijim se očima utopila Katarina. Kako doznajemo od Ljiljane Rotar, koja je prva pozvala policiju i prijavila nestanak djevojčice, Katarina je tog popodneva na kupalištu bila sama, bez pratnje odraslih.
- Malena se kupala s mojom kćerkom i još dvije djevočice. Zaronila je u vodu, a kada su vidjele da ne izranja djevojčice su izjurile na obalu panično vičući 'Nema Katarine, nema Katarine'. Kupači su ju odmah počeli tražiti, ali nisu je uspjeli pronaći, jer rijeka je na tom mjestu široka. Jedan mještan je otrčao kod Katarininog strica kako bi provjerio da se djevojčica možda nije vratila kući - priča potresena Ljiljana Rotar koja se na neuređenom kupalištu, uz branu starog mlina kupa već više od 20 godina i ne pamti ovakvu tragediju. Mještani Drenovca nekoliko su sati ronili i tražili djevojčicu. Katarinino beživotno tijelo pronašli su tek oko 17 sati.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • user_21901 26.06.2008.

    Ajme Bože koja nesreća. I ja sam se jučer kupala na jednoj rijeci i stvarno je bilo puno djece. Treba paziti na djecu, rijeke su varljive.

  • kerefekica 26.06.2008.

    uh , pa to je nevjerojatno ja sam išla u šesti razred kakda sam prvi puta išla na šoderici .. ok možda me nisu trebali pustit je r volim duboko i vlim plivat sli ajde bili su sigurniji jer sam uvijek išl,a sa starijima i dobro sam se snalazila u vodi .. ponekad roditeji nisu krivi jer djeca nekad i ne poslušaju

  • ive2 26.06.2008.

    sućut obitelji....

Komentiraj...
Vidi sve komentare