To je to što me zanima!

Djevojčica želi na stadion, omogućite joj da to i može

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
O zakonu o navijačima dosad se razgovaralo tek nekoliko dana nakon nereda, a bolji zakon i bolje provođenje nitko iz državnog vrha nije predložio.
Vidi originalni članak

Djevojčica, koja je s ocem u subotu bila na utakmici na zagrebačkom Maksimiru, derbi će pamtiti po bijegu sa stadiona. U tučnjavi policajaca i navijača vrlo lako je mogla biti kolateralna žrtva. Djevojčicu su s tribina uspijeli odnijeti prije no što ju je netko ozlijedio. Te sreće nije bio varaždinski policajac, kojem su huligani ispod vizira bacili “topovski udar” i oslijepili ga. S prostrijelnom ranom završio je i jedan od navijača. Premijerka Jadranka Kosor rekla je jučer, kao i već nekoliko puta dosad, kako se ovakvi izgredi više neće tolerirati. Drakonske kazne za navijače predlagali su i prije dvije godine dok su donosili zakon o navijačima. Prije toga cijele su delegacije na čelu s Đurđom Adlešič putovale na instrukcije u London i Premier Ligu ne bi li naučili štogod iz strogih britanskih zakona protiv nereda na stadionima. Rezultat je tih putovanja, novca i vremena nekolicina prekršajnih i kaznenih prijava, no nema ni jedne pravomoćne bezuvjetne zatvorske kazne. Problematično je, čini se, i provođenje zakona nakon utakmice. Paljenja kontejnera i napadi na policajce dosad su tretirani većinom kao remećenje javnog reda i mira bez ozbiljnijih posljedica za huligane. Na snimkama nadzornih kamera, koja policija pregledava tražeći krivce za nerede, vidi se i kako se huligani policajaca uopće ne boje nego ih ‘‘hrabro’’ napadaju stolicama. O zakonu o navijačima dosad se intenzivno razgovaralo tek nekoliko dana nakon nereda, a bolji zakon i bolje provođenje nitko iz državnog vrha dosad nije predložio.

IZVUKLI JE U ZADNJI ČAS
Djevojčicu, koja je s ocem pratila utakmicu Dinamo-Hajduk, navijači su uspjeli spasiti od nasilne horde. Na obazirući se na curicu huligani su oko nje bacali stolice.

KARAMARKO I ADLEŠIĆ ZA VEĆE OVLASTI POLICIJE
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je kako smatra da Zakon o navijačima treba biti rigorozniji te da treba pojačati policijske ovlasti. S tim se mjerama slaže i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič. U subotnjim je neredima ozlijeđeno 19 policajaca.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • pistolj21 03.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • hdtv 03.05.2010.

    kakav debil moraš biti pa voditi dijete na utakmicu takve tzv lige, tzv derbija, tzv nogometaša, tzv navijača....

  • Samo_Ja_08 03.05.2010.

    Ajde ne srackajte vi tkz \" navijaci \"... Da ste dosli na tekmu i navijali ko normalni ljudi nikom niš, kako došli tako i otišli a ovak mi je samo žal kaj vas nisu dobro pendrekima malo kičmu naravnali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare