To je to što me zanima!

Djevojčice se prostituiraju uz autocestu u Brazilu za 72 kune

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Brazil: Vlasti ne poduzimaju ništa, a oni koji iskorištavaju djevojčice često ostaju nekažnjeni. UNICEF procjenjuje da se u Brazilu prostituira 250.000 djece
Vidi originalni članak

Djevojčice stare samo devet godina prostituiraju se uz autocestu u Brazilu. Stoje uz autocestu na svakom, otprilike 16. kilometru i svoje usluge naplaćuju osam do deset funti (od oko 72 do oko 90 kuna). Vlasti ne poduzimaju ništa, a oni koji iskorištavaju djevojčice često ostaju nekažnjeni. Udruga Meninadança do sada je spasila 60 djevojčica. UNICEF procjenjuje da se u Brazilu prostituira 250.000 djece.

Leliah ima 11 godina i prodaje se vozačima.

- Kad završe sa mnom obično me samo izbace van iz vozila - kaže Leliah dok pokazuje svoje modrice. 

- Ali im uvijek dobro naplatim - kaže djevojčica koja za seks traži oko 90 kuna. 

Prostituirao ju gazda pa silio na pobačaj

Mara ima 16 godina. Živi s majkom i dvojicom braće. Kada je imala 11 godina njihov gazda ju je počeo prodavati za seks. I on ju je silovao. Ostala je trudna. Prisilio ju je da pobaci i to uz pomoć vješalice. Mara se sad drogira i svodnici su joj lokalni gangsteri. 

Marianu (13) su roditelji prisilili da se prostituira. Roditelji su je ponekad pratili do autoceste, pregovarali oko cijene, a nekada su je davali i za cigarete. Ako Mariana nije zaradila dovoljno novaca, kod kuće su je tukli. 

Kazne su stroge, ali se zlostavljače ne kažnjava

Prema brazilskom zakonu seksualno iskorištavanje djece se kažnjava zatvorom u trajanju do najviše deset godina te novčanom kaznom no policija i lokalne vlasti zlostavljače ne kažnjavaju. Navodno policija daje dovoljno vremena vlasnicima motela da upozore svoje mušterije koje iskorištavaju djecu i da im dosta vremena da pobjegnu. Navodno policija kuca na vrata soba, ali ako im nitko ne otvori deset minuta, odustaje. Sve to tvrdi britanski novinar Matt Roper koji je istraživao slučaj.

- Svaka priča koju sam čuo bila je još više uznemirujuća nego prethodna. Našao sam podatak da se djeca prostituiraju na 262 mjesta uz autocestu. To je svakih 16 kilometara - rekao je Roper, piše Daily Mail.   

Idi na 24sata

Komentari 94

  • NinnaOuerghi 12.12.2013.

    ovo je za plakat

  • marrije_tt 20.11.2013.

    o moj dragi Bože. hjoj :(((((((((((((

  • marchisio 17.11.2013.

    jednostavno UŽAS ! ! ! ! ! !

Komentiraj...
Vidi sve komentare