To je to što me zanima!

Djevojčici (12) poslali ovrhu zbog neplaćene TV pretplate

Iz odvjetničkog društva Hanžeković i partneri obitelji u Zadru je stigla obavijest da 12-godišnja djevojčica duguje ovrhovoditelju iznos od 480 kn zajedno s kamatama
Vidi originalni članak

Para mi je krenula na uši! Zar se netko ovako igra osobnim podacima bilo kojeg čovjeka, a kamoli maloljetne djevojčice, kaže Ljiljana Miletić Sorić (37) iz Zadra, majka 12-godišnje djevojčice.

Na djevojčicu je stigao ovršni prijedlog da mora platiti 931,25 kuna zbog neplaćene HRT-ove pretplate. Na rješenju je napisan točan OIB djevojčice, ali netočna adresa - Široka ulica 22.

- Revoltirana, nazvala sam javnobilježnički ured u Zadru koji je poslao dopis i Odvjetnički ured Hanžeković, koji otkupljuje dugove HRT-a pa ih utjeruje. Nakon tri sata zivkanja dobila sam Hanžekovićev ured. Pitala sam odakle im tajni podaci moje kćeri. Kazali su da im je OIB dao MUP. Zar je moguće da policija šakom i kapom tako dijeli dječje OIB-e? - bijesna je majka.

Uz savjet odvjetnika, odnijela je prigovor javnobilježničkom uredu. Otamo su je dopisom izvijestili da su ipak povukli optužni prijedlog.

- Ali tko će mi vratiti 312 kuna, koliko moram platiti svom odvjetniku - pita Ljiljana, koja svoju pretplatu uredno plaća, pa očekuje barem ispriku.

HRT se ispričao: Uočili smo grešku

- Nije nam bila namjera ovršiti 12-godišnju djevojčicu, ispričavamo se zbog toga. Greška je uočena i odvjetničkom je društvu naloženo da prekine sa svim aktivnostima u vezi tog ovršnog postupka - kazali su nam u odjelu za odnose s javnošću HRT-a, te izrazili žaljenje.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • NatasaBesic 29.11.2014.

    sreo Hanžeković trudnicu : "Kad namjeravate roditi da vam ovršimo bebu"

  • poglavica dugi nos 27.11.2014.

    šta je kod nas legalno odkupit dug i utjerat ga nekom. e super sad mogu legalizirat posao

  • tenco 27.11.2014.

    U ovoj drzavi izgleda da sve sta je nenormalno je postalo normalno,..nedaju pokojnima mira a kamoli zivima,bez obzira na dob i situaciju,sramota...sve samo zlo i naopako...boze pomogni nam...

Komentiraj...
Vidi sve komentare