To je to što me zanima!

Djevojka (22) je poginula zbog snijega koji je toliko voljela...

Stephanie Strunjak (22) je s dečkom Ivanom Trgovcem (22) prošlu subotu poginula u nesreći na Aveniji Marina Držića u Zagrebu. Sletjeli su s ceste i zabili se u stup
Vidi originalni članak

Kad je Snježica upala u avion da bi se vratila kući, svi smo plakali iako smo bili sretni što se vraća u svoju zemlju, u kojoj će se osjećati bolje nego kod nas, tim riječima završava “Snježna kraljica”, bajka koju je s deset godina napisala Stephanie Strunjak (22). S dečkom Ivanom Trgovcem (22) Stephanie je prošlu subotu poginula u nesreći na Aveniji Marina Držića u Zagrebu. Sletjeli su s ceste i zabili se u stup. Ulomke iz bajke njezina prijateljica pročitala je na ispraćaju u srijedu.

- Stephanie je obožavala zimu. Sudbina je htjela da upravo zbog snijega pogine - kroz suze je rekla Snježana (47), Stephaniena majka. Djevojka koja je sutra trebala proslaviti 22. rođendan bila je puna života. Studirala je filozofiju i rumunjski jezik, obožavala je nećake, glazbu i knjige, a planirala je i svoj prvi DJ nastup.

- Nedavno smo saznali da je ušla u najuži krug kandidata za posao na Radio Sljemenu. Imala je mnogo hobija, voljela je crtiće, a obožavala “Štrumfove”. Mogla je biti što je htjela. A sad od toga svega ništa - shrvana je Snježana. Snijeg, koji joj je uvijek bio inspiracija, i brzina bili su kobni te večeri kad je stradala.

- Još u O.Š. Retkovec počela je učiti esperanto i napisala tri snježne bajke koje je slala na natječaj ‘Fabelo interancia’, finskog instituta Paatalo. Na prvom natječaju, 2000., osvojila je drugu nagradu. Organizatori su sredili da je na aerodromu dočekaju glumci kostimirani u likove iz njezine bajke. Bila je izvan sebe - prisjeća se Spomenka Štimec (63) iz Hrvatskog saveza za esperanto. Uslijedile su još dvije bajke i još dvije nagrade. Spomenku je potresla smrt djevojke.

- Izgleda da uvijek odu oni najbolji - rekla je. Stephanie je bila nadarena i za jezike.

- Bila je vesela kao vjeverica, uživala je u svemu. Sjećam se i kako ju je oduševilo kad joj je Djed Božićnjak na Jelačićevu trgu predao nagradu. Očekivala sam da će postati velika spisateljica. Želim vjerovati da je poput snježne princeze samo prešla u drugo, sretno kraljevstvo - kaže Judita Rey Hudiček (62), profesorica u Stephanineoj osnovnoj školi koja ju je pratila na putu u Finsku.


Idi na 24sata

Komentari 75

  • molly1_1 20.02.2012.

    STEFI <3

  • molly1_1 20.02.2012.

    Dragi komentatori, kako vas nije sramota pisati takve komentare? Zar nemate ni malo suosjecanja? Kako bi vama bilo da vam pogine brat, sestra, prijatelj?? Zar bi htjeli citat takve komentare? Umjesto da im zazelite da su na nekom lijepom mjestu vi pljujete po njima. Pogotovo po Ivanu. Sta vi znate sta se desilo i otkud vam pravo da uopce pljujete po nekome. Zalosno je da postoje takvi ljudi, dajte se saberite. Samo cu vam jos reci da vas moze biti sram jer nikad neznate kad se vama moze takva tragedija desit. Saberite se ljudi!!!! trgi volimo te i vidimo se jednog dana prijatelju!!!

  • ivana trgovec 20.02.2012.

    samo ću reći, nedaj Bože da se neko od vas (koji imaju tako divne komentare) nađe u ovakvoj situaciji, baš me zanima kako bi onda reagirali.......Ivan i Štefa će ostati zauvijek s nama

Komentiraj...
Vidi sve komentare