To je to što me zanima!

Djevojka se skinula i sunčala na groblju žrtava genocida: 'Užas!'

Zbog nedovoljne brige odgovornih na gradskom i nacionalnom nivou, ovaj lokalitet vremenom je pretvoren u prostor za bavljenje sportskim aktivnostima, razbibrigu, a odnedavno i za sunčanje, kažu iz Muzeja
Vidi originalni članak

Nesvakidašnja fotografija izazvala je komentare u Srbiji. Muzej žrtava genocida objavio je da je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svjetskom ratu jedan od vojnih memorijala koji su 'u kontinuitetu izloženi čestom i neprimjerenom odnosu većeg broja sugrađana'.

UHITILI 51-GODIŠNJAKA U invalidskim kolicima u Hong Kongu carina našla 11 kg droge: 'Kolica mi je posudio prijatelj...'

U priopćenju navode da je upravo to mjesto jedna njihova sugrađanka izabrala za sunčanje.

- Zbog nedovoljne brige odgovornih na gradskom i nacionalnom nivou, ovaj lokalitet vremenom je pretvoren u prostor za bavljenje sportskim aktivnostima, razbibrigu, a odnedavno i za sunčanje. Prizor koji su prije izvjesnog vremena zabilježile naše kolege, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, svjedoči o sramotnom i apsolutno nedopustivom ponašanju jedne naše sugrađanke koja je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svjetskom ratu izabrala za sunčanje - javljaju. 

Dodaju da je 'nedolično, sramotno i nedopustivo ponašanje' primijećeno od strane brojnih sugrađana i na drugim vojnim memorijalima, stratištima i gubilištima iz perioda Drugog svjetskog rata, povodom čega je Muzej žrtava genocida apelirao na odgovorne u lokalnim samoupravama, u resornim ministarstvima i javnim tužiteljstvima da bez odlaganja reagiraju na ovakve postupke i propisno ih sankcioniraju. 

- Ovo je skandal i prostakluk! Treba se zvati policija - pisali su Beograđani. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 16.10.2023.

    Kristinaaaa....

  • TaličniTom 16.10.2023.

    Kao da ona zna kakvo je to mjesto! Osim toga nije to ništa ružno.

  • EmilCandor 16.10.2023.

    Dabogda me takve redovito posjećivale, kad mi dođe vrijeme. 🤠

Komentiraj...
Vidi sve komentare