To je to što me zanima!

Djevojku (14) više ne zovu 'zvonar crkve Notre Dame'

Zbog rijetke anomalije Jessica je od 12 godine imala zakrivljenu kičmu. Zbog toga je imala grbu na leđima. Morala je otići na nekoliko operacija
Vidi originalni članak

Svaki dan Jessica Stalley (14) je od svojih školskih kolega slušala uvrede na račun svog izgleda. Na leđima je imala grbu. Liječnici su joj sa 12 godina dijagnosticirali rijetku anomaliju. Kralježnica joj je bila poput one 70-godišnje starice. Radi zakrivljenosti kičme Jessica je cijelo vrijeme hodala pogrbljeno. Zbog toga su ju u školi prozvali "zvonar crkve Notre Dame". Kako bi ispravila zavrnutu kralježnicu Jessica je otišla na nekoliko operacija. Za vrijeme jedne operacije kirurzi su joj odstranili jedno rebro kako bi izravnali kičmu, no to im nije uspjelo u potpunosti. Nakon toga su joj ugradili par titanskih šipki i sve to povezali s 12 vijaka zbog čega ona sada stoji uspravno. Na leđima više nema grbu. Operacija ugradnje šipki trajala je gotovo osam sati, a liječnici su joj morali ispumpati pluća kako ih ne bi oštetili. Do listopada će morati nositi korzet i odlaziti na fizikalne terapije, ali liječnici kažu kako će se nakon toga djevojka moći vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.
- Nakon operacija morala sam iznova učiti hodati. Sve mi je bilo jako čudno. Bila sam sretna jer u ogledalu nisam više vidjela svoju grbu - rekla je zadovoljna Britanka. Jessica je nakon operacije viša za 15 centimetara.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • HBCRO 12.08.2009.

    Ajme u kakvom to svijetu živimo kad roditelji ne uče djecu da bolest nije nešto čemu se treba smijati. Drago mi je zbog ove curice-najvažnije je da je sretna i zdrava. Ona više nije pogrbljena ali oni koji su je matletirali će i dalje biti jadnici-šteta što i za to ne postoji lijek.Sretno

  • sprinterica 12.08.2009.

    drago mi je da je sve prošlo ok

  • 12.08.2009.

    razumio bi da su to klinci od 8 godina,ali sa 14 godina valjda već imaš nešto u glavi,ili roditelji tu djecu nisu ništa naučili! baš me zanima šta će sad govoriti oni koji su joj se rugali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare