To je to što me zanima!

Dlan Isusa Krista popravljaju s pogledom na Rio de Janeiro...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Brazilski radnici popeli su se na 40 metara visok kip iznad Rio de Janeira kako bi ga popravili od udara groma. Postavit će i dodatne gromobrane za zaštitu kipa
Vidi originalni članak

Udar munje koji je prošli četvrtak oštetio kip Krista Iskupitelja iznad Rio de Janeira u Brazilu nazivaju Božjim činom, ali njegov popravak je ipak posao običnih smrtnika. No onih koji se ne boje visine.

Nakon što su posljednjih nekoliko mjeseci oluje oštetile glavu i palac, a prošli tjedan i srednji prst desne ruke, gradskim vlastima je prekipjelo. Zaštitni znak Rija uskoro će opet zasjati punim sjajem.

Hrabri restauratori u srijedu su prionuli na posao. Popeli su se na 700 metara visoko brdo i započeli uspon na gotovo 40-metarski kipNeki od radnika popravljali su manja oštećenja na glavi, a neki su gledali svijet s Kristova dlana. Ono što im je bilo zajedničko bio je nevjerojatan pogled. Nakon što su zauzeli položaje, radnici su ga pomno pregledali i provjerili oštećenja na njemu.

Dodat će još gromobrana

Nekoliko gromobrana na Kristovim rukama i glavi očito nisu dovoljni, pa će ih radnici dodati još kako bi spriječili buduća oštećenja. Krista u prosjeku munje i gromovi “izudaraju” barem pet puta godišnje.

Brigu o kipu vodi nadbiskupija Rio de Janeira, a za njih popravak uopće nije sporan.

- Imamo originalni kamen koji se koristio tijekom gradnje 1931. godine pa bi sve trebalo biti gotovo krajem veljače - rekao je otac Omar Raposo za brazilski Radio Globo.

No mnogi su skeptični oko roka popravka. Kažu kako je realnije da će Krist otvorenih ruku dočekati posjetitelje iz cijelog svijeta tek u lipnju ove godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Posljednji popravak koštao je 23 milijuna kuna

Zadnji popravak bio je 2010. godine i stajao je oko 23 milijuna kuna. Koliko će ovaj popravak stajati, još se ne zna, ali turistima grad neće zatvoriti vrata. Moći će se i dalje panoramskim vlakom penjati Corcovadom do zaštitnika Rija.

Krist Iskupitelj visok je 39,6 metara te ima gotovo 700 tona armiranog betona i kamena steatita.

Nalazi se na 709 metara nadmorske visine, a s brda Corcovado blagonaklono gleda na svoje štićenike. Novim svjetskim čudom proglasili su ga 2007. godine.


Idi na 24sata

Komentari 25

  • rvatin 23.01.2014.

    Dragi Isuse volim te !

  • Za_ 23.01.2014.

    Ja ne razumijem vas krscane,u bibliji pise da je idolopoklonstvo grijeh,vi se opet molite kipovima,nigdje u bibliji ne pise da je Isus sin Bozji ili Bog kako vecina misli vi uporno govorite da je! poslusajte ovo do kraja i analizirajte,ako je nesto u krivu recite: http://www.youtube.com/watch?v=gmbtjzULMIA

  • Force-1986 23.01.2014.

    A ja se zalim dak se moram popet na skelu od 14-18 metara visine,pa kad vjetar pocne puhat,i onda jos pogledas dolae u daske a one ko zuljevi ispucani i samo cekas kad ces zavrsit na podu ili kat nize! Samo da se zna nema ograda s jedne strane jer postavljamo skele!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare