To je to što me zanima!

'Do 21 sat znat ćemo konačne zaključke, rezervirali smo i let'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako su liječnici u Philadelphiji vrlo oprezni s informacijama koje daju roditeljima, oni su spremni krenuti na put već sutra. U 21 sat imat će sve informacije od bolnice i onda odlučiti što je najbolje za Milu
Vidi originalni članak

Roditelji dvogodišnje Mile, Marin Rončević i Sanja Matijević Rončević ispričali su na konferenciji za novinare da su se susreli s brojnim problemima u komunikaciji dok su dogovarali odlazak u Philadelphiju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dogodio se šum u komunikaciji, s obzirom na pritisak koji smo izvršili na kliniku, ovaj iznos je njima načelno beznačajan i oni u svom programu liječenja ne žele i ne smiju izlaziti s detaljnim planom liječenja dok im se ne uplati taj iznos - rekao je otac Marin Rončević. 

RODITELJI: 'OVO NISMO OČEKIVALI...' Za Milu (2) na računima oca i Zaklade više od 28 milijuna kn!

- Čovjek koji je eminentan stručnjak reagirao je suzdržanim mailom i mi smo se šokirali. Čovjek s osobnog maila nije htio garantirati nikome ništa, rekao je Rončević, dodavši da je razgovarao i s profesorom Draganom Primorcem, koji mu je objasnio da je takav način komunikacije uobičajen - objasnio je otac.

I njegova supruga Sanja Matijević Rončević potvrdila je da su u bolnici iznimno rezervirani i da ne žele iznositi plan liječenja dok ne obave sve potrebne pretrage. 

- Rekli su nam da je vrlo neuobičajeno da izlaze s planom liječenja dok ga nisu postavili na osnovi dijagnostike. Drugo, što se tiče transparentnosti, tu su jako oprezni. Puno računaju. Ne znam zašto, ali u to ne možemo ulaziti. Oni neće dijete preuzeti u bolnicu za tri milijuna eura pa je liječiti kemoterapijom, oni će učiniti sve što mogu, a znamo da su njihove mogućnosti velike. Teško nam je izlaziti s preciznim informacijama, jer ih nemamo i ne možemo ih imati - rekla je majka djevojčice. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Roditelji su izjavili da čekaju da im bolnica javi, do ponedjeljka u 21 sat, s konačnim zaključcima prema kojima će onda Milina obitelj reagirati. 

- Za sutra imamo rezerviran let, ali nije plaćen i neće biti do 21, dok ne dobijemo informacije od bolnice - rekao je otac, a majka je dodala da moraju biti spremni na put jer drugog izbora nemaju. 

- Za slučaj da se ne uspije iskomunicirati najbolja moguća odluka iz Philadelphije, napravili smo jednu opciju gdje postoji jedna bolnica u Švicarskoj, oni provode jednu kliničku studiju, oni će nam danas ponuditi odgovor koji nam možda nudi B varijantu - rekao je otac.

- Cijena liječenja u Švicarskoj se kreće oko dva milijuna eura - rekao je dodavši da se, kad se dodaju neke stvari, dolazi do iste cifre kao i u Americi.

- Milu može izliječiti izrazito kompleksan proces - rekao je otac.

- Precizne informacije nemamo niti ih možemo imati. Ovo je najsuvisliji odgovor zašto smo kontaktirali bolnicu u Švicarskoj. Pa zato što naše dijete ne želimo odvesti negdje gdje ga ne mogu izliječiti - objasnila je majka.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 02.04.2019.

    Sretan put i vrati se hrvatskoj nobelova nagrada za dobra djela milu

  • 02.04.2019.

    Vlada radi nagradne igre od toga zajedno sa bolnicom i farmaceutima..lijek nemoze vrijediti milijone to su gluposti a i sa druge strane pitanje je dali ce joj lijek pomoci..trebamo dignut pobunu protiv toga da se vladajuci kockaju sa zivotima onih koji nisu ni zinuli na ovaj svijet to je protivno svakome zakonu moralu kao i cjelokupnoj etici ljudske prirode..nadam se toplo da ce malo andeo ozdraviti..mi kao narod smo slozni oduvijek bili za pomoc nekome.. Mila & Hrvatska zajedno ♥️

  • 01.04.2019.

    pitam se koliko je crkva donirala

Komentiraj...
Vidi sve komentare