To je to što me zanima!

Do kraja godine će predložiti rješenje za Ljubljansku banku

Stručnjaci zastupaju stajalište o reaktiviranju pregovora u Banci za međunarodna poravnanja u Baselu. Svojim vladama će prenijeti da je dogovor s Bleda dobar put
Vidi originalni članak

Hrvatski i slovenski financijski stručnjaci Zdravko Rogić i France Arhar složili su se oko prijedloga načina rješenja pitanja Ljubljanske banke, a ako dvije vlade prihvate njihove zaključke, već na idućem sastanku krajem godine mogli bi iznijeti svoj prijedlog. Kazali su kako zastupaju stajalište o reaktiviranju pregovora u Banci za međunarodna poravnanja u Baselu te da će svojim vladama prenijeti zaključak kako je koncept rješenja s multilateralnom i bilateralnom komponentom, zacrtan još na prošlom sastanku, dobar put. 

- I dalje smo na stajalištu da smo spremni i osobno se angažirati da se reaktiviraju pregovori u Banci za međunarodna poravnanja u Baselu, a isto tako smo i vrlo zainteresirani da one konture bilateralnog rješenja koje smo zacrtali na Bledu postanu još jasnije, izjavio je Rogić.

I Arhar je istaknuo da dvije strane nastavljaju s traženjem rješenja koje će biti "jasno i glasno" objema stranama, što uz ostalo podrazumijeva i bilateralno rješenje, "kao jedna država s drugom".

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Capafiori 05.12.2012.

    Do kraja koje godine???? Pa godinama nudite - isto rješenje, do kraja godine.

  • zdrawe 05.12.2012.

    a koje godine? i sta se tu ima trazit neko rjesenje kad se zna ko je kome duzan?opet ce se hrvat i slovenac dogovorit da to bude povoljno za obje drzave sa malo povoljnijim statusom za sloveniju,naravno,,i onda bi trebalo toga koji zastupa hrvatsku u ovom,kao i one koji su mu davali upute i predlozili ga,svima zajedno sudit za veleizdaju,,pa da vidim ko ce sljedeci nesto slicno pokusat..

  • Fozit 05.12.2012.

    Kako bi nas Slovenci oderali da je obrnuta situacija. Ne svaćam kako naši pregovaraju i popušataju za nešto što je naši ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare