To je to što me zanima!

Dobili kaznenu prijavu: Uvezli u Hrvatsku 560 tona otpada

Dvoje su, kako se sumnja, kao odgovorne osobe jednog trgovačkog društva, u razdoblju od lipnja do prosinca 2018. godine, ugovorili i obavljali prekogranični promet otpada
Vidi originalni članak

Varaždinski su kriminalisti dovršili istraživanja koje su obavili temeljem prijave Državnog inspektorata Republike Hrvatske, nad 48-godišnjakinjom i 50-godišnjakom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Ugrožavanje okoliša otpadom. Navedeni su, kako se sumnja, kao odgovorne osobe jednog trgovačkog društva, u razdoblju od lipnja do prosinca 2018. godine, ugovorili i obavljali prekogranični promet otpada i to mješavine otpada zemlje i metala u raznim omjerima, ukupne količine od oko 560 tona u više desetaka pošiljaka preuzetih od strane trgovačkog društva iz Republike Slovenije.

Navedeni nisu prethodno ishodili pisano odobrenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike, budući da navedene pošiljke podliježu obvezi notifikacijskog postupka temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, već se otpad uvozio pod drugom oznakom otpada koji ne podliježe notifikacijskom postupku. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 3

  • umjereni pacifist 26.05.2020.

    kamionom nije mogao kroz šumu. dakle, natovaren teretom bilo koje vrste bio je podložan kontroli. tko ga je pustio?

  • Fajlpz 25.05.2020.

    To je ravno veleizdaji pa je li šta dijeci ostavljamo.Strašno

  • zagorska puntarica opet 25.05.2020.

    A kaj inače Hrvatska daje dozvole za uvoz otpada?

Komentiraj...
Vidi sve komentare