To je to što me zanima!

Dobili maloljetnički zatvor za smrt Josipa Klasnića

Peterica su dobila po dvije godine maloljetničkog zatvora, a ostali će kazne provesti u popravnom domu. Josipovi roditelji očekivali su veće kazne
Vidi originalni članak

Skupina od 11 mladića sjedila je u sudnici Županijskog suda u Vukovaru i čekala presude za zločin iz listopada 2008. Tada su u parku ispred srednje poljoprivredno-šumarske škole pričekali i napali Josipa Klasnića (16) iz Andrijaševaca. Pretukli su ga i ostavili u parku. Josip je pun masnica jedva otišao kući i nikome ništa nije rekao. Nakon šest dana završio je u bolnici jer mu je mozak natekao i krvario. Sutradan je umro. Patolog je rekao da je smrt nastupila kao posljedica ozlijeda glave zadobivenih u tučnjavi. Njegovi napadači imali su između 15 i 17 godina pa im se sudilo po Zakonu o maloljetnicima. Tužiteljstvo ih je teretilo za nanošenje teških tjelesnih ozlijeda sa smrtnim posljedicama, za što je maksimalna kazna dvije godine zatvora. Toliku kaznu su petorica njih i dobila, i to oni koji su Josipu zadali smrtonosne udarce te organizirali “sačekušu”. Njih čeka služenje kazne u maloljetničkom zatvoru u Glini, iako su trojica u međuvremenu postala punoljetna. Ostali će kazne provesti u popravnom domu. Odvjetnici su najavili žalbe. Ogorčeni Josipovi roditelji, Stjepan i Jelka Klasnić, iz sudnice su izašli u suzama. Očekivali su veće kazne za krvnike njihovog sina, tim više što ni jedan nije iskazao ni žaljenje.
- Na sudu su se ponašali kao da je naš sin sam kriv što se to dogodilo. Bili su bahati, smijali su se, žvakali žvakače, sudac ih je stalno na to upozoravao. Mi smo ih gledali i ponovo proživljavali dramu našeg djeteta - rekla nam je svojedobno Jelka.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Igraine7 20.09.2010.

    Hr krivosuđa mislite?!

  • ninuskazg 20.09.2010.

    jbm ti taj naš zakon....prežalosno...al aj bar će dobit fin guzadoček u ćuzi...welcome bičzz

  • Igraine7 20.09.2010.

    Koji junaci: njih 10-15 na jednog na podu! Da opališ jednom šamarčinu dobru, ukakio bi se na licu mjesta! Sram nek ih bude!

Komentiraj...
Vidi sve komentare