To je to što me zanima!

Dobio 12 godina zatvora jer je ubio susjeda zbog parkirališta

Umirovljeni pukovnik HV-a Igor Lozić se prošle godine posvađao sa susjedom Ivanom Franjićem. Otišao je po pištolj i upucao Franjića, koji je preminuo na mjestu
Vidi originalni članak

Igor Lozić (50) osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubojstva susjeda Ivana Franjića (44) u travnju prošle godine u Mravincima. Lozić, inače umirovljeni pukovnik HV-a, se s Franjićem sukobio oko parkinga ispred Franjićeve kuće. Otišao je doma po pištolj, vratio se i ispalio dva hica u Franjića. Posljednjim snagama Franjić je na njega bacio sjekiru, pogodio ga u glavu i izbio mu tri zuba. Franjić je preminuo na licu mjesta, a Lozić je sačekao policiju.

Iako je obrana tvrdila da se radilo o nužnoj obrani, Sudsko vijeće na čelu sa sucem Damirom Romcem to nije uvažilo. Romac je u obrazloženju presude pojasnio Loziću:

- Ne može se govoriti o nužnoj obrani jer ste otišli svojoj kući po pištolj te pucali u trbuh i prsa gdje se nalaze vitalni organi. Sudjelovali ste u Domovinskom ratu i imate iskustva u rukovanju oružjem, a ipak ste pucali u trbuh i prsa. Ubili ste zbog bezazlenog povoda i svađe mladu osobu ispred njegovog kućnog praga i to u prisustvu njegove supruge i malodobne djece. Vi ste u ovom slučaju bili napadač, bez obzira što je on u ruci držao sjekiru - rekao je Romac.

Lozić je mirno saslušao presudu u mučnoj atmosferi. Naime, u sudnici je bila i Franjićeva udovica koja je u suzama slušala presudu držeći u rukama sliku pokojnog supruga.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Njonjo i Anemični 13.02.2011.

    za bahatost si trebao dobiti toliko pa još toliko za ubojstvo onda bi to bila pravna država!!!

  • febo1601 02.02.2011.

    Treba si znati mjeru. I ja znam popizditi , naročito nakon povratka iz Hv. Pištolj koji sam našao za oluje u pretresu jedne kuće (bio je neispravan) dao sam popraviti , i nakon nekog vremena (kad sam skužio kakva mi je situacija sa zdravljem-živcima) nazvao sam policiju , došli su doma i predao sam im ga. Sad sam siguran da neću nikoga upucati kad mi skoči tlak !!!!

  • damir971 02.02.2011.

    Ma ja sam ratni vojni invalid mirovina mi mala 11000 pa sam malo nervozan pa ću malo da ubijem pa ću malo da se pozovem na PTSPpa ću malo da budem lud i tako unedogled .Gospodo draga sve će ovoga da bude više pogotovo kad mirovine krenu dole

Komentiraj...
Vidi sve komentare