To je to što me zanima!

Dobio dvije godine zatvora jer je prijatelja držao kao roba

Nakon dvije ukinute presude, jedne oslobađajuće i osuđujuće, Davor Keča opet je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na 2 god. zatvora
Vidi originalni članak

Nakon dvije ukinute presude, jedne oslobađajuće i osuđujuće, Davor Keča ponovno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog uspostave ropstva nad prijateljem Sinišom K. Keča se prema njemu odnosio doista neljudski.

"Prijetio mi je, tukao me i vrijeđao"

- Živio sam na tavanu bez vode i kanalizacije. Radio sam po cijele dane u njegovoj autopraonici i sve druge poslove koje bi mi naredio. Prijetio mi je, tukao me i vrijeđao. Znao me natjerati da se skinem do gola, a potom me pred ostalima prati minivašem. Bilo je to jako bolno - svjedočio je Siniša. Keča mu je, stoji u optužnici, znao prijetiti pištoljem. Repetirao bi ga, uperio u Sinišu, a potom povukao okidač. Nesretnik nikad nije znao je li pištolj napunjen ili nije. Kako bi ga što više ponizio "oblajhao" ga je (ofarbao mu kosu u plavo), a jednom mu je obrijao glavu i obrve. 

Sve je počelo u srpnju 2004. godine u autopraonici Hit u Ulici Zoranićevih planina u Zagrebu. Siniši, za kojega je znao da je nezaposlen i u teškoj materijalnoj situaciji, obećao je posao u svojoj praonici. Obećao mu je prijavu i plaću od 2500 kuna te ga nagovorio da se preseli kod njega. 

 "Maltretirao me i nazivao raznim pogrdnim riječima"

- Maltretirao me i nazivao raznim pogrdnim riječima. Govorio mi je da sam peder, da nisam ni za je... ni za ubit, da me treba odvesti na kolodvor da me guze crnci i slično. Znao je da se bojim pasa pa je nahuškavao psa na mene, a ja sam morao stajati mirno dok je on lajao - ispričao je. Tijekom rujna 2004. godine Keča ga je natjerao da u poslovnici Erste banke na svoje ime podigne hipotekarni kredit na svoj stan u Zagrebu u iznosu od 22.000 eura za renoviranje stana. Veći dio kredita u iznosu od 14.600 eura morao je predati robovlasniku. Kad je početkom studenog 2004. godine stigla prva opomena za neplaćenu ratu kredita, Keča mu je rekao da to nije njegova briga. Nagovorio ga je da otvori tekući račun u PBZ i novac, koji mu je uplaćivao kao plaću, digne i preda njemu. Morao je zasnovati i dva pretplatnička ugovora za mobitele i telefone predati Keči. Prijetnjama, ponižavanjem i premlaćivanjem držao ga je u strahu kako ne i pobjegao i kako bi nastavio gotovo bez naknade raditi za njega. Agonija je trajala do rujna 2005. godine kad je robovlasnik uhićen.

Prijetio supruzi i sinu

Protiv Keče se vodilo više kaznenih postupaka, između ostalog i zbog prijetnji supruzi i sinu te zbog krađe. Trenutno je na izdržavanju kazne zatvora do siječnja 2017. godine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • LIJEPA LI SI 14.03.2014.

    Samo 2 god. je možda dobio zato što je i meni sve ovo malo sumnjivo . Ne mogu jednostavno vjerovati da ga je mogao na sve to "natjerati" , pogotovo na dizanje kredita . Naravno , ako je sve istina, trebao bi dobiti bar 10 god. no kao što rekoh malo mi je sve sumnjivo .

  • user_6588 14.03.2014.

    Neka kaznena djela jednostavno zaslužuju veće kazne, pa zar samo dvije godine?

  • alfabetagama 13.03.2014.

    Neki ljudi stvarno ne zaslužuju zrak koji dišu

Komentiraj...
Vidi sve komentare