To je to što me zanima!

Dobio skoro 7 godina zbog dilanja 25 kg marihuane

Željko Zorić (33) nabavio je 25 kg marihuane početkom 2008., a Dinka Mustaća prisiljavao je da mu skriva drogu. Prijavio ga je njegov otac
Vidi originalni članak

Željko Zorić (33) iz Grba pokraj Nina osuđen je na jedinstvenu kaznu od šest godina i deset mjeseci zatvora za preprodaju 25 kg marihuane. Nepravomoćnom presudom završilo je suđenje koje je trajalo nešto više od godinu dana.
- Otegotne su okolnosti da je i ranije osuđivan za zlouporabu droga, te količina marihuane, koja je zaista velika bala trave - rekao je predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić. Drugooptuženi Dinko Mustać (28) također je proglašen krivim, ali ga je sudsko vijeće oslobodilo kazne. Sud je utvrdio da je Zorić u razdoblju od mjesec dana, početkom 2008. nabavio 25 kg 'trave', koja mu je stizala u paketima od po pet kilograma. Mustaća je prisiljavao da drogu skriva u WC-u napuštenog restorana svoga oca, te je kasnije dostavlja 'mušterijama'. Zbog stalnog Zorićeva maltretiranja i prijetnji, Mustaćev otac Dragan sve je prijavio policiji, koja je u zahodu pronašla paket od pet kilograma droge, vrijedne oko 160 tisuća kuna. Upravo to sudsko je vijeće uzelo u obzir i Mustaća oslobodilo kazne. Osim za dilanje, Zorića su osudili i zbog iznude, odnosno višegodišnjeg kamatarenja Dinka Mustaća. Do pravomoćnosti presude ostaje u pritvoru u kojemu se nalazi gotovo dvije godine.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • plavi cvijet 27.01.2010.

    Ne razumijem. Gospodin Mustać je prijavio i sud ga oslobodio. Čega ga je oslobodio? Zbog čega je uopće bio kriv? Zbog prijave?

  • Pike75 27.01.2010.

    Mogao je mene prisiljavati da mu ja čuvam 25kg.

  • tetrapak 27.01.2010.

    Malo je i dobio . Svatko bi htio lagodan život bez rada

Komentiraj...
Vidi sve komentare