To je to što me zanima!

Dobio tri godine zatvora: Mrtav pijan se zabio i usmrtio vozača

Ivan Tonković (67) je zbog ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prevezen u bolnicu gdje je dva dana kasnije umro. Na njegov Renault naletio je pijani Silvano Kurelac u srpnju 2014.
Vidi originalni članak

Silvano Kurelac (43) nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju u kojoj je poginuo 67-godišnji muškarac. Odluka je to sutkinje riječkog Općinskog suda, Mladenke Paro Rudić, piše Novi list.

Kurelac je 13. srpnja 2014. u jutarnjim satima, između Bribira i Novog Vinodolskog, izgubio nadzor nad svojim Golfom te prešao u suprotan trak i udario u Renault 4 kojim je upravljao Ivan Tonković iz Bribira. Tonković je s teškim ozljedama prevezen u KBC Sušak gdje je dva dana kasnije preminuo

Kurelcu je dva sata nakon nesreće izmjereno 2,99 promila alkohola u krvi i urinu, a utvrđeno je i da je vozio dvostruko brže od dozvoljenog - umjesto 50 km/h vozio je 95 km/h.

Toksikolog je potvrdio da je bio u teško alkoholiziranom stanju i da nije bio sposoban za vožnju. Kurelac je priznao da je počeo piti u subotu oko 20 sati i da je prestao oko 4 ujutro u nedjelju kada je krenuo kući.

Prilikom prvog ispitivanja branio se šutnjom, a kada je imao priliku iznijeti obranu također se branio šutnjom.

Sudsko vijeće je utvrdilo kako je par mjeseci prije nesreće također zaustavljen u prometu u alkoholiziranom stanju, a tada je protiv njega podnesen prekršajni nalog. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 09.10.2018.

    Kako moze mrtav vozit auto

  • 09.10.2018.

    Ne kuzim 3g? Pa znaci ak se napijem ko mazga i roknem nekog ko mi bas nije po volji(a ima ih puno,zna se) dobit cu samo 3g??? Pa sa takvim kaznama isplati se bit profesionalni ubojica i kokat ljude na taj nacin. Za 10g corke obezbjedis se za cijeli zivot.

  • dundu 09.10.2018.

    sudkinja je samo kurva korumpirana i ništa drugo.nije krivo pravosuđe nego kurva sudkinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare