To je to što me zanima!

Dobit će 675.000 kuna: Rodila je blizance, ali nije htjela djecu

Njemačka: Par je 2011. imao dvoje djece, stan i dobro su zarađivali. Žena je otišla ginekologu po kontracepciju. Ipak, ostala je trudna pa su odlučili tužiti ginekologa
Vidi originalni članak

Ginekolog iz Münchena mora jednom bračnom paru platiti 90.000 eura (oko 674.100 kuna) odštete. Žena je, naime, ostala trudna iako par nije htio trudnoću.

Bračni par iz Münchena je 2011. imao dvoje djece, stan u potkrovlju i imali su pristojne plaće. No nisu željeli imati više djece. Žena je otišla ginekologu koji joj je predložio ugradnju štapića u ruku koji otpušta hormone. Žena je pristala i ginekolog je obavio "zahvat".

Nekoliko mjeseci kasnije žena je osjetila umor. Na njezino iznenađenje ginekolog joj je rekao da je trudna i da nosi blizance.

Pobačaj ili davanje djece na posvajanje za par nije dolazio u pitanje. Iako su se veselili djeci, ginekologa su tužili jer se blizanci nisu uklapali u njihove planove u budućnosti te zbog financijskog opterećenja koje su pretrpjeli.

Stručnjaci nisu dokazali da je bila greška u štapiću za kontracepciju pa ginekolog mora platiti odštetu, piše u srijedu Focus.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • lilyan 11.07.2016.

    ima jedno jedino kontracepcijsko sredstvo na svijetu koje je 100% učinkovito-apstinencija, sve drugo nema 100% garanciju.

  • zelot 11.07.2016.

    Tako mu i treba kad je preporučio onu kontracepciju za koju dobiva najveću proviziju. Neka sada plati.

  • koko82 11.07.2016.

    ne kuzim... pa niti jedno kontracepcijski sredstvo ne garantira 100%..... bas zbog ovakvih slucajeva da se zastite od tuzbi..... mislim da nece proc tuzba....

Komentiraj...
Vidi sve komentare