To je to što me zanima!

Dobnu granicu za seks će podići sa 14 na 16 godina

Predlaže se da od dogovornosti budu izuzeti oni koji ulaze u odnos s tinejdžerima starim između 14 i 16 godina, ako sami nisu stariji od 21 godine
Vidi originalni članak

Vlada je podržala prijedlog o zakonskom podizanju dobne granice za svojevoljno stupanje u seksualni odnos sa 14 na 16 godina. Prijedlog o podizanju dobne granice je proljetos uputila pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, a na to su je nagnali pozivi roditelja djece koja su u vezi sa partnerima koji imaju iznad 35 godina, prenosi Jutarnji list. Pravobraniteljica je predložila da od odgovornosti budu izuzeti oni koji ulaze u sporazumni odnos s tinejdžerom starim između 14 i 16 godina, a ako samo nisu stariji od 21 godine.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • marcelina 04.01.2010.

    be yourself niko ne zabranjuje sex ali pobogu to su još djeca.jako me zanima imaš li djecu.i ti bi bio jako ponosan da ti se kćer s 14 god vucara okolo.....ma nemam riječi nadam se da nisi roditelj i da nikad nećeš biti a ja ću svoje djete odgajati kako treba a ne da mi s 14 god slovi kao glavna kurva

  • be yourself 04.01.2010.

    U katoličkoj džamahiriji ne postoje nikakve slobode pa me ne čudi da će mladima zabraniti sex a nas jeb. kad god stignu.

  • annette 04.01.2010.

    to što u zakonu piše neće baš spriječit curice da paradiraju po noćnim klubovima i prave se starije nego što jesu, a ni takve starčiće da ih vrebaju. roditelji, ako vam je stalo do djece, odgojite ih da ne daju svakome sa 14!

Komentiraj...
Vidi sve komentare