To je to što me zanima!

Dobro im je poslužio: Oteglili jedini automobil s otoka Prvića

Staro vatrogasno vozilo, sjećaju se otočani, dobro im je poslužilo. Sad za požare imaju freze s vodenim crpkama. Nedavno su ga ukrcali na brod i prevezli na obalu
Vidi originalni članak

Otok Prvić, površine 2,41 kilometar i s 400 stanovnika, u posljednjih pola stoljeća imao je samo jedno prometalo, staro neregistrirano vatrogasno navalno vozilo.

Prije nekoliko dana ukrcali su ga na brod Plavi Jadran i prevezli na obalu. Mještani Prvić Luke i Prvić Šepurina sjećaju se da im je dobro služilo za gašenje požara.

- Zbog starosti se gotovo raspao i dugo nije bio u funkciji. Pravi oldtimer. Ostavljao je ružan dojam, pa smo ga odlučili odvesti s otoka. Njegove dijelove iskoristit ćemo za popravak drugih vozila JVP-a I DVD-a - rekao je dogradonačelnik Vodica Luka Lipić.

Prvić ne ostaje bez zaštite. Imaju freze s prikolicama i motornim crpkama za obranu od požara, za borbu protiv vatre dok ne dođe pomoć s obale. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • eho_ 08.12.2021.

    Možda i nije više za uporabu

  • bbbdado 25.06.2014.

    Ovo vozilo ima popličnu vrijednost

  • macakani1403 25.06.2014.

    Ne vidim bas neku razliku u starosti od ostalih vozila vatrogasaca, sve neki krsevi. Nije mi jasno kako jadni sa time ista ugase.

Komentiraj...
Vidi sve komentare