To je to što me zanima!

Dobro nam došli, maleni! Prve bebe rođene u Europskoj uniji

U velikoj noći za Hrvatsku na svijet je stiglo desetak beba, a sve ih je predvodila mala Ana. Ponosna mama Marina rekla je kako je beba požurila pet dana
Vidi originalni članak

Požurila je pet dana. Izgleda da joj se sviđa u EU, rekla je ponosna mama Marina Popić (30), koja je jučer u bolnici u Slavonskom Brodu 40 minuta nakon ponoći rodila Europljanku Anu.

I dok se vatrometom u cijeloj zemlji slavio ulazak Hrvatske u EU, šesteročlana obitelj Popić slavila je dolazak na svijet svog sedmog člana. 

Žurila iz BiH u Karlovac da rodi Europljanina

Za to vrijeme, Hasnija Šabić (25) iz Velike Kladuše u BiH žurila je prema Europskoj uniji, prema Hrvatskoj. Stigla je u karlovačku bolnicu i rodila u 1.41 sat.

- Rodila sam Europljanina - ponosno je rekla Hasnija. Dječaka je nazvala Andino. I njegov stariji brat rodio se u Karlovcu.

Hasnija se raduje zbog slavlja Hrvatske i nada se da će je slijediti i BiH kako bi joj djeca imala veće mogućnosti.

Da ulazak u EU to jamči, vjeruje ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji je u ponedjeljak ujutro posjetio prve eurobebe u Petrovoj bolnici. Cvijeće je donio Janovoj, Lukinoj i Gabrijelovoj mami te im zaželio da dječaci sve što budu radili i učili ostvare ponajprije u Hrvatskoj, a onda i u Europskoj uniji.

Mislavu je Europa super pa je uranio čak dva tjedna

U velikoj noći za hrvatsku povijest rodio se još i Leo Vučić. U pulskoj bolnici prvi put je zaplakao u 2.32 sata. Mama Lucija (31) nada se da će EU njezinu Europljaninu donijeti bolji život, a čini se da je maleni Mislav Mičuda zaključio da je Europa super pa je uranio čak dva tjedna. Rodio se u 4.20 sati u varaždinskoj bolnici. 

Prvo hrvatsko-europsko jutro na svijet je donijelo još dvojicu Luka. Luka Gulin rodio se u Šibeniku, a Luka Paus u Požegi.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • user_53373 02.07.2013.

    .... bilo bi zgodno novčano darivati i onu obitelj kojima je netko preminuo baš u toj noći = ima se kuna, pa cijela ceremonija ulaska je preko 6 miliuna koštala /euro/kuna/ ... sretnoooo svim bebama i majkama koje su rodile <3

  • Crna36 02.07.2013.

    Bitno je da su bebice žive i zdrave!!! Čestitke roditeljima !!!

  • AntonTrdić 02.07.2013.

    a zasto kad se toliko pre..eravaju s tom europom nisu napisali posljedni hrvat koji je izasao iz eu raditi negdje drugdje (preselio) , umrli koji su napustili hr prije ulaska u eu, pridosli rumunji i bugari koji su vec tu za razmjenu radne snage itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare