To je to što me zanima!

Dočekali Božić spašavajući živote iz orkanskog juga

Petero Šibenčana je na jedrilici krenulo jedriti na Badnjak. Jako jugo je prevrnulo brod. Doplivali su do obale. Za njima je jugo donijelo do veza i brod
Vidi originalni članak

Petorica Šibenčana na neobičan su način dočekala Božić. U osam metara dugoj jedrilici otisnuli su se na jedrenje po orkanskom jugu. Oko 23.30 sati u Šibenskom kanalu, između Doca i Martinske, zbog velikog juga jedrilica 'Bessy' se prevrnula. Na jedrilici su osim vlasnika Zorana Baranovića (47) bila još dva muškarca i dvije djevojke. Oni su, nakon što je jedrilica potonula, doplivali do šibenske rive. Jedrilica je završila na dnu mora, ali ju je tijekom noći snažno jugo donijelo do veza u Docu odakle su se Šibenčani otisnuli u avanturu. Tu se njen jarbol zapetljao u konope.
- Još sam u šoku. Ne znam što da kažem, osim da smo se nakon nekoliko piva nepromišljeno upustili u opasnu avanturu. Iskusan sam skiper i vidio sam da sam pogriješio čim smo isplovili. Nisam skratio jedra, a kako posada nije bila uigrana, nisam mogao učiniti što sam htio i more je nakon prvog jačeg udara vjetra počelo prodirati u kabinu. Odlučio sam da svi skočimo u more i spašavamo živote. U uzburkanom moru nismo vidjeli jedan drugoga. Dozivali smo se, ali nismo se mogli čuti. Bio sam presretan kad sam na obali pobrojio sve prijatelje žive - rekao nam je vidno potreseni Baranović.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zkovac89 27.12.2009.

    neznam razlog zbog kojeg mi je komentar izbrisan

  • adrijan79 27.12.2009.

    Koji si ti kreten,

  • zkovac89 26.12.2009.

    budale.uopče ih nije šteta

Komentiraj...
Vidi sve komentare