To je to što me zanima!

Docent PMF-a je 40 zmija otrovnica bacio u zahod

Z. Tadić, docent sa zagrebačkog PMF-a, kaže da je bio bolestan kad je bacio zmije koje narastu do metra. Zmije su tad bile velike oko 10 centimetara
Vidi originalni članak

Žao mi je što sam to napravio. U 13 godina, koliko to radim, nisam pogriješio i neće se ponoviti. To se ne bi dogodilo da nisam bio sam bolestan, imao visoki tlak i aritmiju, pravda se Zoran Tadić (46), znanstvenik i profesor na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Nakon pokusa nad azijskim zelenim jamičarkama, Tadić je 28. lipnja 40 jednomjesečnih mladih zmija bacio u zahod na Odsjeku za biologiju. U tom su trenutku bile velike oko deset centimetara, ali narastu do metra.
Javnost je o tome saznala nakon što je tamošnja čistačica naišla na otrovnicu koja je uspjela isplaziti iz zahodske školjke. Žena se prestravila. Tadić nam je u subotu priznao da su protuotrov tek naručili, odnosno trenutačno ga nema. Razgovarali smo u subotu s uznemirenim susjedima Odsjeka na Mažuranićevu trgu.
- Te zmije mogu bilo gdje izgmizati. Trebali su upozoriti stanare. Ja živim 200 metara dalje na drugom katu i nije mi svejedno - objasnila je Marija Fučkan (90) i požurila s prijateljicom iz parka uz komentar da bi im zmija mogla pasti na glavu jer ta vrsta inače obitava na drveću. Dekan PMF-a Ivan Habdija i zaštitari životinja traže da se Tadiću zabrane pokusi.



UGRIZ IM JE VRLO BOLAN, ALI OTROV NIJE JAK
Zelena jamičarka živi u jugoistočnoj Aziji, a Tadić je dva para dobio iz londonskog ZOO-a. U leglu bude po 20 mladunaca. Nisu agresivne. Ugriz je vrlo bolan, ali otrov nije jak. Simptomi trovanja su krvni podljevi, oticanje, mučnina i povraćanje

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kollibar 22.07.2008.

    I pmf se nalazi na Roosveltovom trgu tj na početku klaićeve ulice što nije ni blizu botaničkom zavodu. Novinari provjerite činjenice prije nego napišete glupost. I vi obavite svoj posao kako treba.

  • kollibar 22.07.2008.

    svi se obrušiše na docenta tadića,aa pitajte dekana Ivana Habdiju kako se zbrinjava ostali biološki otpad na pmf-u. bacanjem u koš za smeće koje iste te čistaćica koja se tako prepala ne čiste i poo nekoliko dana. Najveća krivnja ovog događaja su nedostatak uvjeta za rad i nemar i ne briga onih na vrhu toga fakulteta.

  • weltrusky 21.07.2008.

    dobro ivana -pmf kakvo je to pitanje/komentar ? Kaj su zmije nečim vezane da se kreću samo oko trga ? Kaj ste vi svi na pmf tak \"pametni\" Ne vjerujem !!! \"Ok to nije u redu od njega\" ...pa to je potez lude osobe, draga Ivana-pmf. Da tebe ugrize sigurno bi rekla da to nije bilo u redu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare