To je to što me zanima!

Dodjela javnog novca: Udruzi 'U ime obitelji' dali 3450 eura za promicanje ravnopravnosti

Za SDP apsolutno je sramotno da homofobna i transfobna udruga Željke Markić, koja je u Saboru nedavno pokušala plasirati lažne podatke o transrodnim osobama u RH dobiva javni novac za navedeni projekt
Vidi originalni članak

Vijeće za elektroničke medije javnim natječajem dodijelilo je sredstva Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. Među neprofitnim pružateljima elektroničkih publikacija novac je dobila i Udruga ‘U ime obitelji’ u ukupnom iznosu od 10.485 eura. 

Udruga Željke Markić tako je za pravo građana na javno informiranje kao alat istraživačkog novinarstva tražila i dobila 7.034 eura. Za poticanje svijesti o ravnopravnosti spolova i drugih najviših vrednota ustavnog poretka na temu: ‘Epidemija transseksualizma u Hrvatskoj i svijetu’ tražili su i dobili 26.000 kuna, tj. 3450 eura.

Vijesti Ako prođe referendum Željke Markić: Tko dobiva, a tko gubi

Tražili smo komentar ravnateljice vladinog Ureda za ravnopravnost spolova, no za sada ga nismo dobili. O svemu se na društvenim mrežama oglasio SDP.  Navode kako je apsolutna sramota da homofobna i transfobna udruga Željke Markić, koja je u Saboru nedavno pokušala plasirati lažne podatke o transrodnim osobama u RH dobiva javni novac za projekt o "epidemiji transseksualizma" pod kategorijom "promicanje ravnopravnosti spolova". 

-  Ako u Hrvatskoj postoji epidemija, onda to nije 'epidemija transeksualizma' već epidemija klečavaca i svih drugih mrzitelja koje propagira upravo ekipa Željke Markić. Dodijeliti takvima novac "za poticanje ravnopravnosti spolova" uvreda je zdravom razumu i svakom građaninu RH - poučio je šef SDP-a Peđa Grbin. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Marko F 10.03.2023.

    Ovaj Željko Markić izgleda kak neki bosanski Gerard Depardieu..

  • 10.03.2023.

    zašto se sve te udruge, sekte, crkve i sl. sr, ne financiraju od svojih članova???

  • Dario123455677 10.03.2023.

    To je taman da si željkica markić napravi jakuzzi

Komentiraj...
Vidi sve komentare