To je to što me zanima!

Dogovor Milanovića i Kolinde: Kinder će zamijeniti Klanca

Klanca će na mjestu ravnatelja Vojno sigurnosno-obavještajne agencije zamijeniti Ivica Kinder, brigadni general. To je prva zajednička odluka premijra i predsjednice
Vidi originalni članak

Ministar obrane Ante Kotromanović predložio je predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović i premijeru Zoranu Milanoviću da smijene ravnatelja Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) generala Zdravka Klanca, javlja HRT.

Klanac je ravnateljem imenovan 2012. Od njega se očekivalo da poboljša rad vojnih obavještajaca. VSOA je u njegovu mandatu radila sve pod velom tajne, što i nije neobično, međutim problem je taj što do njenih dokumenata nisu mogli doći ni ministar obrane, ni načelnik glavnog stožera.  Kap koja je prelila čašu je odlazak pilota akro-grupe "Krila oluje". VSOA nije znala da napuštaju vojsku i odlaze raditi u inozemstvo. Radilo se o velikom propustu. 

Klanjca će zamijeniti Ivica Kinder, brigadni general, trenutno pročelnik Vojnog kabineta predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Predsjednica i premijer Milanović zajedno su se dogovorili oko njegovog imenovanja i to je njihova prva zajednička odluka. 

Kinder će u četvrtak odgovarati na pitanja pred članovima saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Lun@ 777 02.07.2015.

    Bilo bi dobro da Predsjednica i Premijer i druge odluke donose suglasno, a ne da čitamo svakavka prepucavanja po medijima od njih dvoje (više Predsjednice nego premijera).

  • Silent Bob 02.07.2015.

    Baš čudno...Milanović pristao na kompromis...zato i stiže toplotni udar

  • surfer23 02.07.2015.

    Neka se Milanovic malo ugleda na predsjednicu neka nauci sto je pristojnost i kultura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare