To je to što me zanima!

Prijevoz učenika iz Čepina za Osijek sufinancirat će Vlada

Ministarstvo će sufinancirati 75 posto od pune cijene karte. Županija će u financiranju sudjelovati sa 5 posto, općina Čepin sa 10 posto te učenici sa 10 posto
Vidi originalni članak

Oko 200 srednjoškolaca i njihovih roditelja iz Čepina u utorak  se okupilo na prosvjedu ispred zgrade osječkog Gradskog prijevoznog poduzeća zbog previsoke cijene prijevoza gdje ih je direktor tvrtke Igor Medić obavijestio kako je postignut dogovor,  javlja HRT.

Naime, u ponedjeljak navečer je na zahtjev osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala i osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića održana sjednica Nadzornog odbora Gradskog prometnog poduzeća (GPP). Na sjednici su prihvatili odluku Ministarstva prosvjete o sufinanciranju prijevoza učenika, što znači da će Ministarstvo sufinancirati 75 posto od pune cijene karte. Županija će u financiranju sudjelovati s pet posto, općina Čepin s 10 posto te učenici s 10 posto. 

Podsjetimo, učenici i njihovi roditelji u ponedjeljak su se okupili ispred zgrade Općine Čepin jer karte za autobus kojim učenici putuju do desetak kilometara udaljenog Osijeka nisu mogli kupovati po subvencioniranoj cijeni. Prosvjed je eskalirao blokadom dva autobusa GPP-a. 


Idi na 24sata

Komentari 5

  • DelminiumHrvatska 15.05.2014.

    taj čepinski HSS sve uništi

  • mandzukic100 02.10.2012.

    osim sufinanciranja potrebno je napraviti i kontrolu zasto je karta toliko skupa.

  • tales voda 02.10.2012.

    Eto što radi Vlada. Razliku među učenicima. Zar je bitno odkuda i kuda putuju učenici u školu? Zar svi učenici nisu isti, i u Osijeku, i u Vinkovcima ili u Gospiću ..... Svima bi vlada trebala sufinancirati isti dio, a ne nekima 75%, nekima 50% a nekima ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare