To je to što me zanima!

Dogovorili minimalnu cijenu: Kaznili Kraš sa 1,5 mil. kuna

Kraš i NTL su u tri ugovora stavili odredbu po kojoj NTL ne smije prodavati Kraševe proizvode ispod dogovorene minimalne cijene, što je zabranjeno, rekli su iz AZTN-a
Vidi originalni članak

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja utvrdila je da su Kraš i Narodni trgovački lanac (NTL) narušili tržišno natjecanje sklapanjem sporazuma koji je sadržavao zabranjene odredbe o minimalnim cijenama, pri čemu je ugovor bio na snazi gotovo četiri godine (od listopada 2010. do srpnja 2014.). Stoga je AZTN sudionicima sporazuma izrekao upravno-kaznenu mjeru u ukupnom iznosu od 2,582 milijuna kuna, stoji to u priopćenju Agencije. 

Naime, Kraš i NTL su se dogovorili za minimalnu cijenu ispod koje NTL nije smio prodavati Kraševe proizvode inače bi mu uskratili daljnju isporuku robe i dodatne bonuse. Iz Agencije kažu kako nisu pronašli dokaze da su tu odredbu ugovora provodili u praksi, no opetovano su uvrštene u tri uzastopna ugovora te su omogućavale Krašu da ih provede u praksu u bilo kojem trenutku. 

Kraš je stoga kažnjen sa 1,560.600 kuna, a NTL sa 1,022.000 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Hrvat300 02.01.2015.

    Ovo samo znači da se kapitalisti dogovaraju oko svih cijena te da navodna konkurencija uopće niti ne postoji.To je najbolji dokaz da kapitalizam treba ukinuti.

  • svejedobro 26.12.2014.

    A što je Agencija radila od 2010.?

  • arwin 22.12.2014.

    Srećom je to radio samo NTL a ostalim velikim trgovcima tako nešto nikad ne bi palo na pamet. Meni se čini da NTL neće još dugo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare