To je to što me zanima!

Dogovorili se: Liječnici u Splitu će ponovno dežurati vikendom

Liječnici su prošlog vikenda odbili dežurati jer im ta dežurstva nisu definirana zakonom i jer su radili bez ugovora. Zapravo su radili na crno i bez ikakve naknade
Vidi originalni članak

Liječnici primarne zdravstvene zaštite Splitsko-dalmatinske županije uskoro će vjerojatno ponovno dežurati vikendima. Naime, liječnici su prošlog vikenda odbili dežurati jer im ta dežurstva nisu definirana zakonom i jer su radili bez ugovora. Zapravo su radili na crno i bez ikakve naknade, a u slučaju dolaska inspekcije pokazalo bi se da su zapravo na svom radnom mjestu nezakonito.

Zato su se liječnici pobunili, pa je prošlog vikenda ambulanta na Mertojaku u Splitu bila zatvorena, a pacijenti su se preusmjeravali na Hitnu pomoć. Hitna je zato bila pretrpana i tamošnji liječnici jedva su odradili vikend.

Na sastanku u zgradi Županije odlučeno je u utorak da se liječnicima već do ovog petka ponude ugovori kako bi se zakonski definirao njihov rad. Splitska liječnica Vikica Krolo rekla je da se nada uspješnom rješenju problema.

- U Županiji su nam obećali kako će učiniti sve da liječnici do petka dobiju prijedloge ugovora kojim bi se dežurstva regulirala. Bilo je na sastanku i drugih tema, jer su se mnogi liječnici žalili na uvjete rada, poput primjerice kolega u Kaštelima koji nemaju ni najosnovnije higijenske uvjete za rad. Nismo ništa obećali, čekamo prijedloge ugovora - zaključila je Krolo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MAX 2010 01.02.2012.

    A za par dana očitovati će se i ministar. Strpljenja i bez bolesti molim !?

Komentiraj...
Vidi sve komentare