To je to što me zanima!

Doktor mu zabunom odstranio testis pa slagao da se smanjio

Dr Marwan Farouk je operirao cistu pacijentu, a onda mu je slučajno uklonio i testis. Sud je donio odluku da je doktor kriv jer je pokušao prikriti svoju pogrešku i slagao pacijentu da mu se testis samo smanjio
Vidi originalni članak

Kirurg Marwan Farouk je slučano odstranio pacijentu testis, a onda je pokušao sve zataškati. Dr Farouk dolazi iz Bagdada, školovao se u Durhamu i otac je troje dječaka. Cijeli incident se dogodio u travnju 2014. godine na jugu Engleske, u privatnoj klinici u Buckinghamshireu, u kojoj je tada radio.

Medicinsko vijeće je ispitalo cijeli slučaj, a Farouk je izjavio da je htio operirati kilu i odstraniti cistu, ali je pasjemenik (epididimis) bio uz testis, pa je zabunom odstranio i njega. Pacijentu je slagao da se testis smanjio zbog operacije.

- Imate manji desni testis, ali to vam neće stvarati nikakve probleme - rekao je doktor pacijentu koji želi ostati anoniman.

Na sudskom saslušanju Farouku nisu povjerovali.

- Vi ste iskusni kirurg, i morali ste prepoznati tkivo koje ste odstranili. Nakon pogreške uslijedio je niz namjernih i promišljenih akcija koje ste poduzeli kako bi sve zataškali - rekao je sudac.

U bolnici je dobio otkaz, a sada ima pravo žalbe na presudu u roku 28 dana.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • ljubavimoja 26.06.2016.

    Baš nezgodno . Kakav je to doktor ? :-(

  • MAX 2010 26.06.2016.

    višak..?

  • sol 26.06.2016.

    Dobro da mu ostavio bar jedan, covjek kopa travu i koliko bijaka posjece, a dogodi se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare