To je to što me zanima!

Doktoru Šimiću potvrdili dvije i pol godine zatvora za mito

Uz zatvorsku kaznu Ognjen Šimić ne smije obavljati liječničku praksu u razdoblju od pet godina nakon što izađe na slobodu. Kaznu je Šimić odlučio služiti u BiH
Vidi originalni članak

Riječkom kirurgu Ognjenu Šimiću Vrhovni sud BiH izrekao je pravomoćnu presudu za primanje mita. Dobio je dvije i pol godine zatvora, a to je potvrdio i njegov sarajevski odvjetnik Nikica Gržić. Za Dnevni avaz odvjetnik je izjavio kako je u potpunosti potvrđena presuda Kantonalnog suda u Sarajevu iz prosinca 2010. Uz zatvorsku kaznu Šimić ne smije obavljati liječničku praksu u razdoblju od pet godina nakon što izađe na slobodu. 

Gržić je potvrdio kako je Šimić odlučito da će kaznu služiti u BiH. Zbog mita Šimića je Županijski sud u Rijeci 2008. godine osudio na devet godina zatvora, da bi Vrhovni sud godinu dana kasnije tu presudu preinačio osudivši pravomoćno Šimića na pet godina zatvora. Šimić je služenje kazne u Hrvatskoj izbjegao koristeći dvojno državljanstvo jer uz hrvatsku ima i putovnicu BiH.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Đejms 28.04.2011.

    Žalosno je to što je "sirotinja" naučila doktore da primaju mito. Ljudi su bili zahvalni i davali im šunke, kobasice...itd. A neki i novce. Razlika između doktora je što te neki neće ni pogledati, a kamoli liječiti ako nisi donio plavu kovertu!

  • diego ladonde 28.04.2011.

    Zna netko koju balkansku lopinu koja nema Rvacku putovnicu? Đe se ba djele, u Billi?

  • syntax error 27.04.2011.

    Michael Madsen u Reservoir Dogs he he...

Komentiraj...
Vidi sve komentare