To je to što me zanima!

'Dolazak do mita Ivi Sanaderu olakšala je pasivnost Vlade'

Na 195 stranica je vijeće zagrebačkog Županijskog suda na čelu sa sucem Ivanom Turudićem objasnilo presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu za aferu Hypo i Ina-MOL
Vidi originalni članak

Na 195 stranica je vijeće zagrebačkog Županijskog suda na čelu sa sucem Ivanom Turudićem objasnilo presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu za aferu Hypo i Ina-MOL, a prema kojoj je nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, piše Večernji list.

- Cijeneći društvene uzroke koji su pridonijeli počinjenju kaznenog djela, sud je uočio zapanjujući izostanak bilo kakvog suprotstavljenog stava gotovo svih iz hrvatske Vlade i Predsjedništva HDZ-a koji su sudjelovali u donošenju odluke i lakoću kojom je optuženi Ivo Sanader postigao da se sklope spomenuti ugovori... Na to je optuženi Sanader računao i ta je pasivnost aktera umnogome olakšala počinjenje kaznenog djela - stoji, između ostalog, u presudi. 

U presudi stoji i da je Sanader, kada je bio na funkciji ministra vanjskih poslova, službene ovlasti koristio u nedopuštene svrhe, kao i da se vodio koristoljubljem.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • brodograditelj 23.07.2013.

    onda nije bilo ustavnog suda, crkva nije organizirala referendum preko udruga, a sindikalisticki vodje sa managerskim placama...ehhhhhm dobra stara vremena...da je vratit hdz! ;(

  • brodograditelj 23.07.2013.

    sluge pokorne..neuki puk!!! kako da se suprostave sanaderu????

  • dsvar10 12.07.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare