To je to što me zanima!

Dolazi li napokon do promjena u blagdanskom kalendaru?

Ovoga tjedna u javno savjetovanje ide prijedlog zakona o promjeni Zakona o blagdanima spomendanima i neradnim danima, najavio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković
Vidi originalni članak

Ovog tjedna ćemo u javno savjetovanje uputiti prijedlog izmjena Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima, najavio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković ne želeći još otkriti detalje promjena. Dodao je kako kako će prijedlog u srijedu prezentirati koalicijskim partnerima. 

- Bit će i na stranačkim tijelima, a u četvrtak ću nešto više o tome reći na sjednici Vlade. Vrlo je cjelovito rješenje, mislim da je dobro smišljeno, vrlo pažljivo, radili smo na tome dugo. Mislim da ćemo sa promjenama koje slijede nastaviti i na adekvatan način cijeniti one trenutke koji su najbitniji za stvaranje države, govorimo o razdoblju od 1990. do čak 1998., ali na način koji ima afektivni element u hrvatskom narodu. Poštujemo pravne, ustavno-pravne, međunarodno-pravne posljedice svake od tih odluka u pojedinim ključnim datumima, ali i onaj dio koji se tiče osjećaja - poručio je. 

Tri godine od Vladinog obećanja da će Vukovar proglasiti mjestom posebnog pijeteta, dovršen je Nacrt tog zakona. Potvrdio je to jučer i  ministar branitelja Tomo Medved. Ministar ne otkriva detalje, no izgleda da bi Dan sjećanja uskoro mogao postati državni praznik.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Zorba 09.10.2019.

    Meni je milo to da Vukovar bude drzavni blagdan, osobito zato her je Tudjman obozavao taj gradu cak sto vise, imenivao bi ga u TUDJMANOVO

  • Usora1 08.10.2019.

    kad ukinete zakonske blagdane saborskoj neradnickoj bojni moglo bi se o toj temi i razgovarati...

  • japanokinez 07.10.2019.

    Blagdan Domovinske zahvalnosti? To je mafijaški blagdan koji su izmislili, zahvaljuju se domovini koja im je dala bogatstvo. Za ostale je blagdan domovinske propasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare