To je to što me zanima!

Dolazimo već 44 godine, a u Vodicama smo kao kod kuće...

Anita Franin Pečarica otkrila je i da je bračni par Vodice preporučio svojim mnogobrojnim prijateljima i rodbini te da su svi već bili u tom turističkom gradiću sjeverno od Šibenika...
Vidi originalni članak

Upoznala sam ih. Kažu mi da su kod našli svoj mir i da se uvijek osjećaju kao da su došli doma, rekla je Anita Franin Pečarica, direktorica ureda Turističke zajednice Vodice.

Osvrnula se tako na bračni par Bucher koji u Vodicama ljetuje od 1974., dakle već 44 godine. U četvrtak su ih nagradili zahvaljujući projektu Program vjernosti koji tamošnja turistička zajednica provodi zadnje četiri godine. Naime, sve dugogodišnje goste od sada nagrađuju zahvalnicom i košarom punom domaćih proizvoda u kojoj se mogu naći vino, suhe smokve, pekmezi te majica s natpisom Vodice i razne brošure o mjestu.

- Prvi izbor još prije 44 godine bio nam je hotel Olympija. Tamo smo igrajući tenis upoznali Marijana Jankovića, s kojim smo razvili duboko prijateljstvo te postali i kumovi. Od tada stalno dolazimo s jedinim prekidom tijekom ratne faze - rekla je Brita Bucher portalu infovodice.com. Dodala je da je njoj i suprugu cilj svladati hrvatski jezik te isti naučiti unuke.

Anita Franin Pečarica otkrila je i da je bračni par Vodice preporučio svojim mnogobrojnim prijateljima i rodbini te da su svi već bili u tom turističkom gradiću sjeverno od Šibenika.

- Korak po korak i naučit ćemo vaš jezik. Bio bi i red jer kad ovdje dolazimo kao da dolazimo doma. Stekli smo brojne prijatelje sve do Sovlja - istaknula je Brita koja obožava naš krajolik, a njoj i njezinu mužu najdraži su izleti brodićem po vodičkom arhipelagu. Posljednjih 20-ak godina bračni par boravi u Villi Katarini na ulazu u Srimu kod Ive Radovčića.

- Fantastični su gosti. Mi uglavnom i imamo stalne goste jer želimo stvoriti obiteljsku atmosferu te im pružiti domaći ugođaj - naglasio je Ive.

Iz turističke zajednice također poručuju kako su dugogodišnji gosti zapravo svjedoci promjena koje se događaju u gradu i njihov najbolji orijentir.

- Pitamo ih kako im se sviđa sve što napravimo, inzistiramo da nam kažu što je dobro, a što nije i onda s obzirom na njihovo mišljenje radimo nove sadržaje ili mijenjamo postojeće. Za ovaj austrijski par mi je posebno drago što su dobili nagradu jer ih već svi domaći prepoznaju na ulici, znaju ih čak i ribari. Mogu reći da nas vole, a volimo i mi njih te sve činimo da se osjećaju kao kod kuće. Zato su u više prilika i naglasili da ih u Vodice najviše vuku ovdašnji ljudi i osjećaj bliskosti koji imaju sa svima - rekla je Franin Pečarica. Pozvala je hotelijere i iznajmljivače da joj javljaju za sve dugogodišnje goste.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • staru vuk 16.12.2018.

    takvi su austrijanci gosti ako im se svidi prvi pu onda će i njihova pokoljenja dolazit tu u goste.živim u austriji pa znam iz iskustva

  • ljubazni 29.09.2018.

    Rodom sam iz okolice Vodica, ljetujem od kada znam tamo. Vodice u nazad 7-8 godina su izgubili sve ono pitomo sto me privlacilo. Pretvaraju se lagano u nekakvo Zrce, klub do kluba, cijene uz bok Dubrovniku, nema mira. Plaze su odbojne skroz, sami beton. Radije svaki dan potegnemo u 25km udaljeni Murter na kupanje, nego tamo. Tako da ne znam sto te ljude privlaci tamo u nazad par godina.

  • mily 29.09.2018.

    nikada ne bi mogla ići na godišnji na isto mjesto više od nekoliko godina, a posebno ne četrdest. Volim upoznavati nova mjesta, ljude, običaje. Ne idem na odmor da bi se osjećala kao doma, jer za mene je samo jedno doma

Komentiraj...
Vidi sve komentare