To je to što me zanima!

Donald Trump još jednom je izgubio na sudu u Pennsylvaniji

Trumpu su odbijeni zahtjevi da se odbace glasovi dostavljeni poštom te da se ponište rezultati izbora u američkoj državi Pennsylvaniji. U njoj je Biden pobijedio za 81.000 glasova
Vidi originalni članak

Za Vrhovni sud američke savezne države Pennsylvanije odbacio je u subotu još jedan pravni pokušaj tabora američkog predsjednika Donalda Trumpa da ospori pobjedu protukandidata Joea Bidena u toj saveznoj državi.

Republikanski pokušaj odbacivanja glasova dostavljenih poštom u državi u kojoj je Biden pobijedio za 81.000 glasova propao je kao i njihov alternativni zahtjev da se ponište rezultati izbora i da parlament Pennsylvanije odredi pobjednika. Sud je oba zahtjeva odbacio jednoglasno. Time je odbačena posljednja tužba Trumpova tabora u Pennsylvaniji.

PRESKAČE INAUGURACIJU? Trump prvi put jasno rekao da napušta Bijelu kuću ako elektori potvrde pobjedu Joea Bidena

Tužbom koju je podnio republikanski zastupnik u Predstavničkom domu Kongresa Mike Kelly željelo se proglasiti neustavnim zakon iz 2019. kojim je u Pennsylvaniji uvedeno široko pravo glasanja poštom. Suci su poručili da se s takvim zahtjevom zakasnilo jer je podnesen više od godine od stupanja na snagu zakona te u trenutku kad su rezultati izbora očigledni.

Pennsylvania je službeno potvrdila Bidenovu pobjedu 24. studenoga, a tužbom se pokušalo zaustaviti i potvrdu izbornih rezultata. Subotnja odluka Vrhovnog suda Pennsylvanije nastavlja niz desetaka izgubljenih tužbi koje su Trumpova kampanja i njegovi sljedbenici podnijeli širom SAD-a u pokušaju da ponište Bidenovu pobjedu na američkim predsjedničkim izborima 3. studenoga.

POLAKO ODUSTAJE Trump ignorira poraz, za Dan zahvalnosti pomilovao purice

Trump i dalje odbija priznati poraz i tvrdi, bez dokaza, da su izbori namješteni te preko Twittera šalje desetke poruka o bizarnim teorijama zavjera. Biden će prisegu položiti 20. siječnja 2021.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 29.11.2020.

    Kako ćete se svi skupa šokirati ubrzo 😁😉

  • Itachi 29.11.2020.

    Zašto širite fake news? Ovo nije Trumpova tužba. Ovu tužbu je podigao glasač Sean Parnell i još nekoliko glasača zbog neustavnosti zakona kojim se dozvoljava glasanje poštom iz bilo kojeg razloga. Dapače većina tužbi koje su dosad odbačene su podigli sami glasači, ali mediji uporno tvrde da to Trumpove tužbe. Osim toga te tužbe se odbacuju zbog procesnih razloga jer sudovi ne žele ulaziti u meritum stvari. Ista stvar se dogodila i ovdje. Sud je tvrdio da su čekali predugo da podignu tužbu, ali da su podigli tužbu prije izbora onda bi ju sud odbacio jer bi tvrdio da su prerano podigli tužbu jer još nisu oštećeni i da moraju čekati izbore. Ovo je standardna taktika sudova kojim se sprječava male stranke i neovisne kandidate da sudjeluju u izborima. Tu taktiku koriste obje strane, ali najviše demokrati kako bi blokirali stranku zelenih. Osim toga ste mogli spomenuti da se time poništava odluka nižeg suda koji je zaustavio certifikaciju glasova jer je utvrdio da je očito da će tužitelji dokazati neustavnost zakona. Razlog tome je da se tim zakonom mijenja ustav i da nije poštovana procedura za izmjenu ustava. Naime, o izmjenama je glasano samo 1 put, ali su te izmjene trebala potvrditi oba doma u novom sastavu i glasači referendumom, što se nije dogodilo. Umjesto da pišete ove pristrane članke, radije se pitajte zašto u svim tim državama nisu provjeravani potpisi. Kad se obično provjeravaju se odbacuje 20-50% listića. Trumpu je dovoljno da se odbaci samo 2% u svakoj državi.

  • 29.11.2020.

    Ovo treba poštovati. Ako sud kaže gotovo je, onda je gotovo. Nema veze, treba se do kraja boriti. Da, mediji odlučuju tko će biti predsjednik, pih..

Komentiraj...
Vidi sve komentare