To je to što me zanima!

Donald Trump želi povlačenje američke vojske iz Sirije

Američki predsjednik Donald Trump je istaknuo da na temelju pobjede nad militantima Islamske države zaključuje da će Sjedinjene Države "napustiti Siriju veoma brzo"
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump poručio je svojim savjetnicima da želi što skorije povlačenje američke vojske iz Sirije, otkrila su dva visoka dužnosnika vlade u petak. 

Trump provodi uskršnje praznike na svome imanju u Palm Beachu na Floridi. U četvrtak je u govoru u Richfieldu u Ohiju otkrio svoju želju da povuče američke snage iz Sirije i preda sigurnost te države u ruke regionalnih država, a taj stav bi mogao izazvati negativne reakcije kod mnogih drugih američkih dužnosnika. 

Trump je istaknuo da na temelju pobjede nad militantima Islamske države zaključuje da će Sjedinjene Države "napustiti Siriju veoma brzo". 

"Neka se sad o tome brinu drugi ljudi. Vrlo ubrzo mi odlazimo". 

"Vratit ćemo našu državu gdje i pripadamo, gdje želimo biti", dodao je američki čelnik. 

Dužnosnici američke vlade koji su govorili za Reuters pod uvjetom anonimnosti ističu kako Trumpov govor reflektira njegove razgovore sa savjetnicima. Predsjednik se pita zašto bi američke snage trebale ostati u Siriji sad kad su militanti pred potpunim porazom. 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ichbin2 31.03.2018.

    nebude to povlačenje nego preseljenje vojske, samo još neznamo gdje

  • 31.03.2018.

    Ovo zapadnjak@ i OIEAV@ neće preživjeti.

  • MirianaJuras 30.03.2018.

    Pametan potez americkog Predsjednika, Amerika mora gledati vlastite interese i interese svoga naroda, a ne ratovati za globalne fasiste, bancetine i korporacije, sto su pokupili svo bogatstvo na kugli Zemaljskoj, a covjecanstvo pretvorili u roblje. Svaka zemlja mora gledati sebe, vlastite interese i interese svoga naroda, a ne porobljavati vlastiti narod i pljackati vlastitu zemlju za tudje interese. To samo razbojnici rade. Tu EU prciju treba sto prije razvaliti, ona je remetilacki faktor zapadnog demokratskog svijeta, oni su uveli diktaturu u Europi i posijali bijedu i siromastvo sirom kontinenta. Amerika se mora sto prije distancirati od te EU prcijetine, ignorirati sve te komesare u Briselu, i poslovati sa svakom zemljom pojedinacno, u interesu svih zemalja i naroda, a ne u interesu bancetina i korporacija, gospodara tih komesara. Ovi su citav kontinent pretvorili u roblje, i sve vise i vise stezu obruc, i uvode diktaturu u Europi. Amerika bi trebala izici i iz NATO pakta i gledati sebe i svoje interese, a ne se pacati sa ovim propalicama u EU - ropskoj uniji, na celu sa Njemackom, najkatastrofalnijom zemljom u povijesti covjecanstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare